Vatandaşa istihdam şehre güzellik katan fabrika!

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 yılında kurulan Doğal Taş Elemanları Üretim Fabrikası şehrin her türlü doğal parke ve dekoratif taş ihtiyacını karşılıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin 9 yıl önce kurduğu Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası şehre büyük ölçüdü istihdam sağlarken aynı zamanda her türlü doğal parke ve dekoratif taş ihtiyacını karşılıyor.
Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası günlük 60 ton taşın işlenerek kullanıma hazır hale getirildiği tesis olup şehrin her türlü doğal parke ve dekoratif taş ihtiyacını karşılarken kendi üretimini yapıp tasarruf sağlıyor ve istihdama katkıda bulunuyor.  
Samsun'un Atakum İlçesi Sarıışık Köyü Adalar 20 bin metre kare alan üzerine kurulan ve 150 milyon TL tutarında makina parkına sahip tesisi inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, fabrikada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çalışanlarla sohbet ederek fabrikanın şehir için önemli bir kazanım olduğunu söyledi. 
Şehirde kullanılan doğal parke taş ve dekoratif taş ihtiyacının büyük bir bölümünün fabrikadan karşılandığını belirten Yılmaz, "Burada 70 kişi çalışıyor. Çoğu yöre halkının insanı. Onlar için önemli bir iş kapısı. İstihdamın yanında şehrimizin tüm doğal taş ihtiyacını buradan karşılıyoruz. Dışarıdan alım yapmayarak hem tasarruf ediyoruz hem de  ekonomiye katkı sağlıyoruz. Samsun’un daha çağdaş, estetik ve kaliteli bir şehir olma yolunda ilerlemesine, tüm cadde, sokak meydan ve kültürel alanlarında doğaltaş uygulamaları yaparak katkı salıyoruz" dedi.