Yetmişbeş Girişimci Çarşamba'da yetişecek

TAKİP ET

Çarşamba'da 235 kişinin katıldığı mülakatlar sonucunda seçilen 75 aday, girişimci olarak yetişek. İlk 25 kişilik grubun kursuda ÇTSO'nun çok amaçlı salonunda başladı.

Samsun Çarşamba’da, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursu için gerçekleştirilen mülakatlar sonucunda ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursuna’  katılmaya hak kazanan 75 girişimci adayı projelerini hayata geçirilebilmek için eğitilecek.  

Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle oluşturulan Bölgesel Kalkınma Proje Ofis tarafından, Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB Samsun İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü ortaklığıyla gerçekleşen üçüncü ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’ başladı. 75 girişimci adayı Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) çok amaçlı salonunda 3’er grup halinde eğitilecek. İlk 25 kişilik grubun uygulamalı eğitimi başladı. Kursiyerlere eğitimi Çarşamba Kalkınma Proje Ofisi Müdürü Ayfer İlhan veriyor. Diğer 50 kişi ise ikişer grup halinde eğitilecek.

GİRİŞİMCİLER MÜLAKATLA SEÇİLDİ

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2016 Programı’nın 3. kursu için mülakatlar Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşti. 75 kişinin seçileceği eğitim için 235 adayın başvuruda bulunduğu açıklanırken, mağduriyet yaşanmaması için mülakatların yarısı öğleden önce, yarısı da öğleden sonra gerçekleşti. Mülakatları Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB Samsun İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü ile Çarşamba Kalkınma Proje Ofisi yetkilileri kurulan komisyon ile yaptı. Her 25 girişimci adayı için 5’er kişilik yedek adaylarda seçildi.

GELECEĞİN İŞ KADINLARI, İŞ ADAMLARI

İlk 25 kişinin kursunun başladığı program, diğer iki 25’şer kişilik gruplar ile devam edecek. Kursu başarıyla tamamlayanlar geleceğin iş kadınları ve geleceğin iş adamları olabilmek için belge almaya hak kazanacak. Belgelerini alan kursiyerler birer girişimci adayı olacaklar. Girişimci adayları projeleri ile KOSGEB’in (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) Girişimcilik Hibe ve Kredi Desteğinden faydalanabilmek için buraya başvuruda bulunabilecekler.

BAŞARLI İŞLETMELERİN KURULMASI İÇİN

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla verildiğini söyleyen Çarşamba Kalkınma Proje Ofisi Müdürü Ayfer İlhan, “Eğitim sonunda girişimci adayların kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor. Bizlerde değerli girişimci adaylarımıza kurs süresince bu doğrultuda bilgiler veriyoruz” dedi.