Ertan Özcan Salıpazarı Belediye Başkan aday adayı oldu

TAKİP ET

20 yıllık belediyecilik tecrübesine sahip olan Ertan Özcan Ak Parti Salıpazarı Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurusunu yaptı.

Ak Parti Salıpazarı ilçe Başkanlığı’nda Seçim İşleri Başkanı Turan Yüksel’e başvuru dosyasını telim eden Özcan, kısa kendisini tanıttıktan sonra, “Gurbetten sılaya yol olmaya geldim. Yıllardır İtfaiye görev yaptığı sürece yüzlerce yangın söndürdüm, bugün buraya memleket ateşimi söndürmeye geldim” dedi.
ERTAN ÖZCAN KİMDİR? 
Ertan ÖZCAN, 1982 yılında Samsun/Salıpazarı ilçesinde doğdu.İlk ve ortaöğrenimini Salıpazarında, lise öğrenimini Çarşamba Teknik Lisesinde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 2011 yılında mezun oldu.
2004 yılında Salıpazarı Belediyesinde başladığı kamu hizmetine, 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına memur olarak atanarak devam etti. 2008 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesine naklen tayinle gelerek, burada sırasıyla Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı ve İtfaiye Daire Başkanlığında memur ve orta kademe yönetici olarak çalıştı. 2015 yılında doğup büyüdüğü ilçesi olan Salıpazarı İlçe Belediyesine Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı.
2018 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesine naklen tayinle geçerek İtfaiye Dairesi Başkanlığında Müdahale Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2023 yılında Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü görevine getirilerek kamu hizmetine devam etti. 20 yıllık belediyecilik tecrübesine sahip olan Ertan ÖZCAN, Türk Yerel Hizmet Sendikası Samsun Şubesinde Şube Başkan Yardımcılığı yaparak profesyonel sendikacılık hizmetlerinde bulundu.2015 yılında ilçesinin tanıtımına büyük katkı sağlayan Salıpazarı Turizm ve Tanıtım Derneğinin kurucu başkanlığı görevini üstlenerek, aktif ve etkin bir şekilde 7 yıl dernek başkanlığı görevini yürüttü.Halen Samsun Salıpazarlılar Derneğinde Başkan Yardımcılığı, Bembirsen Samsun Şubesi genel merkez üst kurul delegeliği ile Salıpazarı Belediyesporda yönetim kurulu üyeliği görevleri devam etmektedir.
Ertan ÖZCAN, evli ve üç çocuk babasıdır.