EYT Çözümü Seçmenin Yüzde 61,2'ne Olumlu Yansıdı

TAKİP ET

EDAR Kamuoyu Araştırma Şirketi, Türkiye'de gündemde olan politik olgular hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere 26-31 Aralık 2022 tarihleri arasında bir anket gerçekleştirdi.

EDAR Araştırma şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Eda Serbest, EYT düzenlemesinin açıklanmasının ardından yapılan ilk anket sonuçlarını açıkladı.
Serbest, EYT çözümünü halkın yüzde 61.2 si olumlu bulurken, yüze 23.1’i olumsuz, yüzde 15.7 ne olumlu ne olumsuz bulduğunu anket sonuçlarına yansıdığı belirtti. 


KARARSIZ SEÇMENNİN OYU DEĞİŞİYOR
EDAR Araştırma şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Eda Serbest EYT’nin olumlu karşılanmasının kararsız seçmenin bir kısmında oy oranında değişkenlik gösterdiğini ve anket sonuçlarının seçmene pansuman yapıldığını gösterdiğini sözlerine ekledi. 
Serbest şöyle devam etti;
“Araştırma bulgularına göre AK Parti yüzde 37.4 oranı ile birinci partidir. AK Parti'yi yüzde 26.1 oy oranıyla CHP izlemektedir. İyi Parti'nin oy oranı yüzde 12.3, HDP'nin oy oranı yüzde 10.7 ve MHP'nin oy oranı da 8.1 olarak bulunmuştur.
Geçtiğimiz araştırma sonuçları ile kıyaslandığında Cumhur İttifakı'nın oy oranlarında bir artış gözlenmektedir.
Hükümet'in enflasyonla mücadele kapsamında attığı adımlar ve son EYT düzenlemesinin bu oy artışında anlamlı bir payı olduğu açıktır.
AKŞENER CHP’YE OPERASYON ÇEKİYOR
Diğer bulgularımıza kıyasla kararsızların oy oranlarında da gözle görülür bir azalış mevcuttur.
Seçmenlerin yaklaşık yarısı, Ekrem İmamoğlu'nun hakaret davasında alınan karar sonrasında mağdur olduğunu düşünmektedir.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Ekrem İmamoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'na kıyasla daha yüksek oranda desteklendiği araştırma bulgularımız arasında yer almaktadır. 
Araştırma sonuçlarına göre seçmenlerin yaklaşık 3'te biri Meral Akşener'in CHP'ye bir siyasi operasyon düzenlediğini görüşünü savunurken, yaklaşık yüzde 48'lik bölümü ise bu görüşe katılmadığını beyan etmiştir.
Hükümet'in EYT düzenlemesi ise seçmende büyük ölçüde memnuniyet yaratmıştır. Araştırmaya katılanların yüzde 61.2'si EYT düzenlemesini olumlu karşılamaktadır.