Google servisleri çöktü!

TAKİP ET

4 Eylül sabahı Google, Gmail ve YouTube başta olmak üzere birçok servis çöktü. Türkiye dahil dünya genelinde milyonlarca kullanıcı erişim hatası aldı. Henüz resmi açıklama yok.

Dünyanın en büyük arama motoru Google, 4 Eylül sabah saatlerinde kullanıcılarını ters köşe yaptı. Türkiye’nin büyük şehirlerinde başlayan erişim sorunları kısa sürede küresel çapta bir kesintiye dönüştü. Gmail, YouTube, Google Arama ve Android servislerine giriş yapılamıyor.
DownDetector verilerine göre, kullanıcıların %71’i sunucu bağlantısı hatası alırken, %28’i web tarayıcı üzerinden erişim sağlayamıyor. Mobil uygulamalarda da benzer sorunlar yaşanıyor. Spotify, CloudFlare ve Figma gibi servislerde de kesintiler gözlemleniyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye ve Avrupa bölgesini kapsayan bir kesinti yaşandığını ve USOM’un Google’dan teknik rapor talep ettiğini duyurdu.
Google cephesinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak teknoloji uzmanları, sorunun DDoS saldırısı, DNS arızası veya sunucu kaynaklı olabileceğini belirtiyor.
KULLANICILAR NE DİYOR?
Sosyal medya platformlarında “Google çöktü mü?”, “İnternet gitti mi?” gibi etiketler trend oldu. Bazı kullanıcılar, “Google yoksa hayat da yok” diyerek mizahi tepkiler verirken, iş dünyası ve eğitim platformlarında ciddi aksaklıklar yaşanıyor.
İlk raporlar sabah 07:10 civarında geldi. Şu an için servislerin ne zaman normale döneceği belirsiz.