Görkem Polat Dünya Üçüncüsü

TAKİP ET

Büyükler Dünya Taekwondo Şampiyonası'nın beşinci gününde, milli sporcumuz Görkem Polat bronz madalya kazandı.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen şampiyonanın beşinci gününde Türkiye adına iki milli taekwondocu mücadele etti. Erkekler 54 kiloda Görkem Polat, bronz madalya kazandı.
Görkem Polat, ilk turda Filistin'den Anas Aldabba'yı ve ikinci turda Tayvan'dan Po-yen Chen'i, üçüncü turda Meksika'dan Cesar Rodriguez’e yendi. Görkem Polat’ın çeyrek finaldeki rakibi Suudi Arabistan’dan Riad Hamdi’nin diskalifiye edilmesiyle milli taekwondocu adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde İspanya’dan Hugo Arillo Vazquez’e mağlup olan Görkem Polat, şampiyonayı bronz madalya ile tamamladı.
Kadınlar 46 kiloda Rukiye Yıldırım, ilk turda Moğolistan'dan Suvd-erdene Munkhtugs'u, ikinci turda ise İtalya'dan Sofia Zampetti'yi yendikten sonra, üçüncü turda Hırvatistan'dan 1 numaralı seri başı Lena Stojkovic'e mağlup oldu.
Dünya şampiyonasında ilk 5 gün sonunda Türkiye 3 altın ve 2 bronz madalyaya ile en çok madalya kazanan ülke konumunda bulunuyor. Şampiyonanın altıncı gününde kadınlar 62 kiloda Özge Özbey ile erkekler 74 kiloda Yiğithan Kılıç mücadele edecek.