11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Anlam ve Önemi Nedir?

TAKİP ET

Dünya Kız Çocukları Günü, cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek için 2012 yılından beri kutlanıyor.

Dünyanın dört bir yanında her 11 Ekim'de kız çocuklarının hayat şartlarını iyileştirmeye dikkat çekmek için Dünya Kız Çocukları Günü kutlanıyor. Bir ülkede kız çocukları için eğitim seferberliği başlamışsa o ülke gelişmeye,büyümeye, ilerlemeye açıktır. Çünkü kız çocuklarıda okutulmalı, sahip çıkılmalı, iyi yetiştirilmelidir.

Yarının hayallerini gerçekleştirmesine izin vermek için küçük kız çocuklarını okutun ve onun için güzel bir hayat hazırlayın. İnsanlığın umudu, sevinci, şiiri kız çocuklarıdır.Kız çocukları küçükken gülüşleriyle umut veriyor, büyüyene kadar sana yoldaş oluyor, büyüyünce de hayat ışık saçıyor.

11 Ekim Dünya Kız çocuklarının anlam ve önemi, Tüm Dünyada kız çocuklarıda okutulup geleceğe daha iyi hazırlandırılırsa o kız çocukları büyüyor ve Eğitimli bir kadın olarak tüm aileye ve geleceğe güç oluyor. Çünkü bir kadın yetişirse tüm Dünya yetişir, büyür,güçlenir.  

Dünya Kız Çocukları Günü her yıl 11 Ekim'de dünya çapında kutlanan özel bir gündür. 2012'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlamıştır. Eğitim hakkı, beslenme, yasal haklar, kadına yönelik şiddet ve zorla evlilik konuları da Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında gündeme taşınmaktadır.
 

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Anlam ve Önemi Nedir