15 Eylül 2018 Samsun hava durumu

TAKİP ET

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Samsun, Sinop, Kastamonu, Amasya ve Ordu çevreleri ile Çorum ve Tokat'ın kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Cumartesi) öğle saatlerinde Samsun ve Ordu çevreleri ile Sinop'un kıyı ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI:
Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR:

Genellikle batı ve güneybatı, öğle saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde kuzey, Sinop ve Kastamonu kıyı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Kastamonu ve Sinop kıyılarında ise yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; bugün (Cumartesi) öğle saatlerinde Samsun ve Ordu çevreleri ile Sinop'un kıyı ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek; ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.