15 Temmuz Gazisi'nden Başkan Tok'a ziyaret

TAKİP ET

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 15 Temmuz Gazisi Süleyman Tok'u makamında ağırladı. Ziyarette, yaşadıklarını anlatan 15 Temmuz Gazisi Süleyman Tok; 'O anları hatırladığım da Çanakkale'deki ecdadımızı düşünüyorum ve bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum'

15 Temmuz Gazisi Süleyman Tok’u makamında ağırlayarak;“O kara gecede bu vatan için canını hiçe sayan ve gazilik mertebesine ulaşan Süleyman Tok kardeşimi burada görmek beni hem hüzünlendirdi hem de son derece mutlu etti.” diyen Başkan Tok, Gazi Süleyman Tok ve oğlu ile yakından ilgilendi. 15 Temmuz gecesi Ankara’da Emniyet Müdürlüğü önünde yaşananları anlatırken duygulu anlar yaşatan Gazi; “O anları hatırladığım da Çanakkale’deki ecdadımızı düşünüyorum ve bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine kendimi ve ailemi bir an bile düşünmeden ilahi bir güç ile kendimi dışarı attım. Emniyet Müdürlüğü bahçesine geldiğimizde kimse kendini ve canını düşünmüyordu. Ben yaralandığım da çevremdeki kahraman kardeşlerim kaçmak yerine benimle ve diğer yaralılarla ilgilendiler. O geceyi her hatırladığımda gurur duyuyorum.  Değerli Başkanım Erdoğan Tok’a hem hastanede yattığım zamanki ziyaretleri için hem de beni burada ağırladığı için teşekkür ediyorum.” şeklin de konuştu.
SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR
Hain darbe girişiminde Ankara Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gazi olan Süleyman Tok sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti. Vücuduna iki mermi isabet eden gazi yakın zamanda bir operasyon daha geçireceğini belirtirken; “Bizim için önemli olan iyi olmak değil. Vatanımızın ve Milletimizin birliği ve beraberliğidir.” dedi.
“GAZİMİZİ GÖRMEKTEN ONUR DUYDUM”
15 Temmuz gecesi şehitlerinin aileleri ve gaziler ile bağlarını hiç koparmayarak desteklerini her zaman sürdüreceğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “15 Temmuz gazimiz Süleyman Tok Kardeşimi ağırlamaktan onur ve gurur duyuyorum. 15 Temmuz hain darbe kalkışması Süleyman Tok gibi kahramanlar sayesinde bütün dünyaya ders verircesine bir diriliş gecesi olmuştur. Uçuruma sürüklenmeye çalışılan bu millet, arkasında dünyanın büyük güçlerinin olduğu bilinen vatan hainlerine büyük bir ders vermiştir. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yurdun dört bir yanında olduğu gibi Samsun’da da meydanlar hiç olmadığı kadar kalabalık ve güçlüydü. Biz büyük bir Milletiz ve daha da büyük bir Türkiye için 15 Temmuz ruhu ile referandumda evet diyerek demokrasi ve istikrarımızla dünyaya örnek olmaya devam edeceğiz. Buradan Gazimiz Süleyman Tok’a teşekkür ederken bütün 15 Temmuz şehitlerimize de dualarımızı yolluyorum.” şeklinde konuştu.