15 Temmuz kahramanları Terme'de o geceyi anlattı!

TAKİP ET

Terme Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilerek, Terme Belediyesi ve Terme Gençlik Hizmetleri Spor ilçe Müdürlüğü katkıları ile düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Turnuvası' final etkinliğinde 15 Temmuz Kahramanları Terme'liler ile buluştu.

Terme ilçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Turnuvası” yapıldı. 25 takımın katıldığı turnuvanın final maçında Hüseyinmescit ve Eczacılar takımları karşılaştı. Final Maçını izlemek ve Terme Belediyesi Kültür merkezinde yapılan etkinliğe katılmak üzere Terme’ye gelen, İstanbul Atatürk Havalimanı yolunda tankın önüne yatarak tüm Türkiye’nin gündemine oturan Metin Doğan ve 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Musa İlhan Terme’lilerle buluştu.
Seyir keyfi yüksek olan mücadeleyi Eczacıların takımı 4-3 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu. Maç sonrası Terme Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan etkinlikle 15 Temmuz kahramanları o gece yaşananları Terme’liler ile paylaştı. Etkinliğe Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Kamu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını Gençlik Konseyi meclis başkanı Yavuz Kambur’un yaptığı programda, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kuran-ı Kerim okundu dualar yapıldı.
15 Temmuz kahramanlarını Terme’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Başkan Kul “15 Temmuz bu milletin darbeye karşı dik durduğu bir gün. 15 Temmuz Şehitlerimize ve Gazilerimize çok şey borçluyuz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Allah bu aziz milletimizden razı olsun” diye konuştu.

ŞEHİT OLMAYI ÇOK İSTERDİM 
Gazi Musa İlhan yaptığı konuşmada bu milletin teröristler ile verdiği mücadelenin dünyaya örnek olduğunu söyledi: Bugün aynı şekilde bir olay yaşansa hiç düşünmeden tankların, topların, tüfeklerin önünde durabileceğini vurgulayan İlhan, Şehit Ömer Halis Demir’in yerinde olmayı çok istediğini sözlerine ekledi.

“ALLAH'A ŞÜKÜR EDİYORUM"
15 Temmuz gecesi darbeye karşı tankın altına yatan Metin Doğan anılarını paylaştığı konuşmasında  “15 Temmuz gecesi spor salonundan çıkmıştım. Darbe girişimini otobüste insanlardan duymuştum. Otobüstekiler 'iyi ki oldu' diyorlardı. Darbeye karşı olanların sokağa dökülmesi gerektiğine inandım ve plan yaptım. Televizyonda canlı yayını izleyen vatandaşlar, eğer palet altında birinin ezildiğini görürse sokağa dökülürler diye düşündüm ve o kişi ben olmak istedim. Oraya vardığımda 'Ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz' dedim. Bu şekilde defalarca bağırdım. Onlar bu tepkime şaşırdı. Tankın altına yatarak insanları yüreklendirdim. İnsanlar tanklara saldırmaya başladı. 15 Temmuz gecesi uğruna bir saniye bile düşünmeden bu canımı verebileceğim bir vatanım olduğu için Allah'a şükür ediyorum” dedi. 
Program sonunda turnuvanın madalya töreni ve 15 Temmuz Gazilerine Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından çiçek ve plaket takdimi yapıldı. Termeliler gaziler ile hatıra fotoğrafları çektirdi.

15 temmuz