16 - 19 Mayıs tarihleri arası 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması olacak!

TAKİP ET

19 Mayıs'ta 4 günlük ve Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı? Bayram da camiiler açılacak mı? Normalleşme süreci nasıl devam edecek? Başkan Erdoğan süreci anlatıyor...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 
Başkan Erdoğan, 16-17-18-19 Mayıs'ta 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması olacağını açıkladı. 
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Başkan Erdoğan toplantı sonrası, 16-17-18-19 Mayıs'ta 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması olacağını açıkladı. 

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

4 gün sokağa çıkma kısıtlaması
Dün saat 11 ile 15 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma imkanı verdik. Bu vatandaşlarımızın kurallara uyarak görmekten memnun olduk. Cuma günü de 15-20 yaş grubu aynı imkandan yararlanacaktır. Herhangi bir olumsuzluk olmadığı sürece önümüzdeki haftalarda da uygulanacaktır. 16-17-18-19 Mayıs'ta yine sokağa çıkma kısıtlandırılması uygulanacaktır.

"Maskesiz dışarı çıkmayacağız"
Vatandaşlarımızın hayatı normalleştirme adımlarını 10 Mart öncesine dönüş gibi algılamaması gerekiyor.  Sokakta, markette her yerde fiziki mesafeyi koruyacağız, ellerimizi sık sık yıkayacağız. Maskesiz dışarı çıkmayacağız.En küçük ihmalin salgının nasıl boyutlara yol açabileceği dünyada örnekleri vardır. Gerçekten zaruri bir işi olmadan dışarı çıkanlar, sokakta açık ve kapalı mekanlarda bulunanlar virüsü kendi elleriyle besliyorlar. Bu gerçeği nasıl kabul edip işselleştirirsek mücadelemizi öyle sürdürürüz. Attığımız normalleşme adımlarının bu kurallar çerçevesinde değerlendirilmesini istiyorum. Eski günlere tamamen dönmüyoruz sadece salgın döneminde hayatımızı biraz daha kolaylaştırmaya çalıştırıyoruz. Devam eden çalışmalarımızı gözden geçirerek eksiklerimizi tamamlıyoruz.

Primlerin tutarı 40 milyarı buldu
6 ay süreyle ertelediğimiz SSK ve Bağ-kur primlerinin tutarı 40 milyar lirayı buldu. Salgın sonrası siyasi ve ekonomik bakımdan ülkemizi daha avantajlı bir konuma getirmek istiyoruz. Sosyal koruma kalkanını daha da güçlendireceğiz. Milletimizi ve ülkemizi geliştirmeye, kalkındırmaya güçlendirmeye kararlıyız."

16-19 Mayıs tarihleri arasında dört gün boyunca sokağa çıkma yasağı getirildi
Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; 16, 17, 18, 19 Mayıs günleri dört gün boyunca sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağını açıkladı. Erdoğan, 16 Mayıs ile 18 Mayıs arasında marketler ve online platformların açık olacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gündemiyle gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
4 günlük sokağa çıkma yasağıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16-17-18 ve 19 Mayıs günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. 16 ve 18'i arası, marketler ve online platformlar açık olacaktır. Yaşlılarımız 17 Mayıs Pazar günü yine sokağa çıkabileceklerdir." dedi
9 il için daha giriş-çıkış yasağının kaldırıldığını duyuran Erdoğan, "Geçtiğimiz hafta 7 ilimizdeki giriş çıkış sınırlandırmasını sonlandırmıştık. Bu haftaki toplantılarda, 9 ilimiz için daha şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirdik. Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerimizde kısıtlamayı kaldırdık. Herhangi bir olumsuzluk durumunda sınırlandırmaları yeniden artırmamak için bu hatırlatmaları yapıyoruz. Noterlerde nöbetçilik uygulamasını kaldırarak, normal çalışma dönemine geri döndürüyoruz." ifadelerini kullandı.

19 Mayısta 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması olacak