19 Mayıs Coşkusu Samsun'da başladı

TAKİP ET

19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımının atıldığı Samsun'da 100. yıl kutlamaları kapsamında ilk tören, Anıt Park'ta Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törende konuşan Vali Kaymak, "Atamızın emanetine sahip çıkacağız" dedi .

 Anıt Park'ta Atatürk Anıtı önünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı'ndaki çelenk törenin ardından Atatürk'ün Samsun'a ilk adımını attığı Tütün İskelesi'nde devam etti. Düzenlenen törene Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İl Jandarma Komutanı     J.Alb.Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, Milli Eğitim İl Müdürü Coşkun Esen, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

EŞİNE AZ RASTLANIR DESTAN

 Törende 100. Yıl Anıt Özel defterini imzaladıktan sonra konuşmasına başlayan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Aziz Atatürk, kuruluşa ve kurtuluşa giden yolda ilk adımın atıldığı Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. yılını iftiharla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşımızın müjdecisi olan bu adım tarih boyunca bağımsız yaşamış olan, Türk milletinin dünya üzerindeki varlığını hür ve bağımsız olarak yaşamasını sağlamıştır. Dönemin en zor zamanlarda azim, fedakarlık ve gönül birliğiyle, ülkemizi işgal eden düşmanlara milletçe karşı durulmuş ve tarihte eşine az rastlanır bir destan yazarak bir millet küllerinden yeniden doğmuştur. Türk gençliği, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Ata’sının emaneti olan cumhuriyete sahip çıkacağına, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine yürekten inanıyoruz. Bayrağımız hür olarak bu vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa, bunu borçlu olduğumuz büyük önder Atatürk başta olmak üzeretüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyoruz, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi. 


 

19 Mayıs Coşkusu Samsunda başladı