19 Mayıs İlçesinde duygu yüklü etkinlik

TAKİP ET

18 Mart Çanakkale Zaferinin 103.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü ülke genelinde olduğu gibi 19 Mayıs İlçesi'nde de düzenlenen etkinliklerle anıldı.

19 Mayıs İlçesindeki program 15 Temmuz Millet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından Şehit aileleri ve protokol üyeleriyle birlikte Merkez Mezarlığında bulunan Şehitlik ziyaret edildi ve ilçe müftülüğü tarafından dualar edildi.

Şehitlik ziyaretinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Çanakkale Şehitleri Anma programı belediye düğün salonunda sahnelendi. Duygu yüklü programda şehit aileleri gözyaşlarını tutamadı.

Programların ardından İlçe Kaymakamı Yavuz Güner, Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve Protokol üyeleri Şehit Aileleri ve Gazilerle birlikte yemekte biraraya geldi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu açıklamasında; ‘’Malazgirt’te başlayıp Çanakkale ile devam eden ve Kurtuluş Savaşı ile nihayetlenen şanlı destanlarımız göstermiştir ki Türk Milleti inanç, cesaret, mertlik ve yiğitlik abidesidir. Vatanımızın yılmaz bekçisi olduğunu Sarıkamış’tan Gelibolu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e kadar Anadolu coğrafyasına ilahi bir mühür gibi nakış nakış işlemiştir. Bütün dünya bilmelidir ki şehitlerimizin “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” anlayışıyla bedenlerini feda etikleri kutsal vatan toprakları son nefer, son nefes, son damla kana kadar, aynı cesaret ve kararlılıkla muhafaza edilecektir. Çanakkale Zaferi tüm dünyaya Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna ölümü göze alabileceğini bir kere daha göstermiştir. Türk Milleti geçmişte gösterdiği milli birlik ve beraberliğini milletin dini inancı ile eğitim ve hayırseverlik duygularını kötüye kullanıp resmi ve askeri kurumlara sızarak devletin yönetimini ele geçirmek isteyen Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarına karşı da 15 Temmuz gecesi verdiği mücadelede göstermiştir. Bugün Afrin’de devam eden operasyonlarda bunların devamıdır. Tüm şehitlerimizin Ruhları şad olsun.” dedi.