2010 KPSS Operasyonu'nun endişesi Google'ye sordurtturuyor

TAKİP ET

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Ankara merkezli yürütülen KPSS operasyonunda Samsun'da düzenlenen operasyon kapsamında "FETÖ-PDY'ye üye olmak, faaliyetleri resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından Samsun'da da 2 kişi gözaltına alındı.

Yapılan operasyonlar birlikte özellikle google aramalarında ise kullanıcaların, " 2010 KPSS sınavı iptal olurmu? 2010 KPSS sınavı iptal olursa ne olur, 2010 KPSS geçersiz olursa sonucu ne olur?  2010 KPSS ile atananlar, 2010 KPSS sınavı iptal edildi " gibi aramalar yaparak google de en çok arananlar listesine girmesi gözlerden kaçmazken, "808 Bin Kişinin 2010 KPSS Sınavı İptal Yolunda, Memuriyetler Gidebilir" haberleri de sınavla memur olanları da endişeye sevk etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Ankara merkezli yürütülen KPSS operasyonunda Samsun’da düzenlenen operasyon kapsamında "FETÖ-PDY'ye üye olmak, faaliyetleri resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından Samsun'da 2 kişi gözaltına alındı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Bafra ve Atakum ilçesinde toplam 2 kişiyi gözaltına alındı. 
özaltına alınan 2 kişi Ankara'ya götürüldüğü belirtildi.

İLK OPERASYON 2015'TE
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2010 KPSS soruşturmasında Fetullah Gülen'in şifreli talimatıyla ÖSYM'den çalınıp servis edilen sorularla sınavda 100 ve üzeri net yapan 3227 şüpheli tespit edilmiş, ilk operasyon 23 Mart 2015'te yapılmıştı. Dava kapsamında, tutuklu 54 sanık geçen hafta hâkim karşısına çıkarılmıştı. FETÖ yöneticileri tarafından KPSS soruları çalınarak memur olması sağlanan şahıslardan 'himmet' ve 'burs' adı altında para toplandığı, bu paraların da yöneticiler vasıtasıyla dernekler üzerinden ABD'ye gönderildiği belirlenmişti.

ENDİŞESİ OLAN GOOGLE'YE SORUYOR
Yapılan operasyonlar birlikte özellikle google aramalarında ise kullanıcaların, " 2010 KPSS sınavı iptal olurmu? 2010 KPSS sınavı iptal olursa ne olur, 2010 KPSS geçersiz olursa sonucu ne olur?  2010 KPSS ile atananlar, 2010 KPSS sınavı iptal edildi " gibi aramalar yaparak google de en çok arananlar listesine girmesi gözlerden kaçmazken, yürütülen operasyonun sonucundan sonra 2010 KPSS ile ilgili olarak gerekli çalışmanın en kısa zamanda yapılıp açıklanacağı iddia ediliyor. 

2010 KPSS İLE KAÇ KİŞİ MEMUR OLMUŞTU!
Savcılığın yazısında, "2010 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sorularının sınavdan en az 12 gün önce ele geçirildiği ikrarlar ve teknik raporlara göre kesindir" denilmesi ile birlikte 808 bin kişinin girdiği 2010 KPSS'de Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarının iptal edilme ihtimalini artırdı. İptal kararı çıkarsa kopyacıların yanı sıra emeğiyle sınavı geçen yaklaşık 150 bin kişinin de memuriyeti tehlikeye girecek. Ancak yargı kaynakları, devletin mağduriyetleri giderici bir adım atacağı görüşünü dile getiriyor.

2010 KPSS sınavı iptal olurmu?