2017 Umre kayıtları başladı, Umre de taksit uygulaması!

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl umre de ilk defa taksit uygulamasına gidiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl umre de ilk defa taksit uygulamasına gidiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 Umre Organizasyonu kayıtları 31 Ekim 2016 Pazartesi tarihi  itibariyle Samsun İl Müftülüğünde ve İlçe müftülüklerinde başladı. 

Samsun İl Müftülüğü'nden yapılan açıklamada; "Umre turları; otel turunda 7 günlük, 11 günlük, 14 günlük, Servisli turlarda 14 ve 24 günlük, yürüme mesafeli turda ise 14 ve 20 günlük olarak gerçekleştirilecektir Ayrıca bu yıl geçen yıllarda olduğu gibi öğretim görevlileri, öğretmen, öğrenci ve veliler  için yarıyıl tatilinde Servisli ve Yürüme mesafeli  11 günlük umre  turu yapılacaktır.
  Kudüs bağlantılı 13 günlük umre tur kayıtları da 03/11/2016 tarihi itibariyle müftülüğümüzde başlamıştır.
Bu yıl fiyatlar geçen yıla oranla biraz daha indirimli olarak belirlenmiştir. Umre fiyatları 950 $ ile bin 950 $ arasında değişmektedir.
Turlardaki umreci sayılarının bir uçak oluşturacak sayıya ulaşması halinde uçuşlarımız Samsun Çarşamba Havalimanından direk olarak Cidde veya Medine’ye yapılacaktır. Turlardaki umreci sayısının az olması halinde ise uçuşlar İstanbul aktarmalı olarak gerçekleştirilecektir. 
 Umreye gidecek vatandaşlarımız internet üzerinde de kayıt yapabileceklerdir.
Bu yıl ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı Umre de taksit uygulamasını başlatmıştır. Umreye gidecek olan vatandaşlarımız  ödemelerini bazı bankalara 4 veya 6 taksit olarak yapabileceklerdir.Ayrıca sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin yanında ilk defa bu yıl öğlen yemeği için kumanya dağıtacaktır.
Suudi Arabistan tarafından  son 3 yıl içerisinde 2. kez umreye gidenlerden alınması düşünülen 2000 SAR (Riyal) yaklaşık 540 $ alınması  ile ilgili olarak elimize ulaşan resmiz yazı yoktur.  Ulaşması halinde vatandaşlarımzıı bilgilendireceğiz. Kayıt esnasında umrecilerimize bu ek vergi meselesini anlatılıyor. Suudi Arabistan tarafından vergi vb. herhangi bir ilave ücret talep edilmesi halinde bu ücret umre yolcusundan ayrıca tahsil edilecektir.
Bu vesile ile 2017 umre sezonumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, umreye gidecek olan vadandaşlarımzı Samsun İl Müftülüğümüze ve İlçe Müftülüklerimize bekliyoruz."

2017 Umre kayıtları ne zaman başlıyor