23 Nisan Ortaokulu hakkında skandal iddialara açıklama

TAKİP ET

23 Nisan Ortaokulu'nda Okul Aile Birliği Yöneticileri tarafından başlatılan ve okul müdürünün görevden alınması ile sonuçlanan skandalda eski Aile Birliği Yönetimi görevden alınan müdüre sahip çıktı, Samsun Valisi İbrahim Şahin'in konuyu tarafsızca yeniden inceletmesi için çağrıda bulundu.

23 Nisan Orta Okulu Ekim/2011-Ekim2014 dönemi Yönetim kurulu adına açıklama yapan Oktay Ergör basın açıklamasında şunları söyledi: "23 Nisan İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği’nde yaşanan ve okulun aile birliği gelirlerinin de söz konusu olduğu olaylar artık kendi içinde çözümlenemez hale geldiği için  bu toplantıyı düzenlemek zorunda kaldık.

Bu olaylar okulda öğrenciler, öğretmenler ve veliler arasında huzursuzluğa yol açmış, yıllarca başarıları konuşulan okulun öğrencilerinin  başarıları düşmüştür. Okul yönetimi ile çatışan okul aile birliği huzursuzluğa neden olmuştur,,,,,,,, ki  bunu yaşıyoruz. Bu yüzden de Ben kızımı okuldan almak durumunda kaldım.

Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Hele de öğrenci velilerinden oluşan okul aile birliğinin hiç yoktur. Görevi eğitime ve başarıya katkı sağlamak olan Okul Aile Birliğinin mevcut yönetimi okulun kamuoyunda skandallarla anılmasına  sebep olmuştur.

Konu ile ilgili olarak mevcut yönetim bizim yönetimimizi (yani 2011/ekim-2014 ekim dönemlerinde görev yaptığımız yönetimimiz)  ve orada çalışan otopark görevlisini savcılığa şikayet etmiş, savcılığın takipsizlik kararı vermesine rağmen bazı internet haber sitelerinde okul müdürü ve bizi suçlayan haberler çıkartarak kamuoyunu yanıltamaya çalışmışlardır.

Ancak gelinen  noktada Okul Aile Birliği seçimlerinin ısrarla ertelenmesi, aile birliği gelirleri  ile ilgili hukuki süreçlerin başlatılma çalışmaları ve mevcut okul aile birliği yönetiminin harcamaları ile çalıştırılan personel hakkındaki iddialar, özellikle de 30 yılı aşkın eğitime hizmet vermiş,adı hiçbir skandala dahi karışmamış okul Müdürü’nün görevden uzaklaştırılması ve ardından tayininin öğretmen olarak çıkarılması iddiaları bizi bu toplantıyı yapmaya zorladı.

Okul Müdürü devlet memuru olduğu için konuşamaz. Biz de okul müdürü ile birlikte suçlanmaya çalışıldığımız için elimizdeki bilgi ve belgelerle bu basın toplantısını yapmak zorunda kaldık.

Olaylara gelince , 23 Nisan İlköğretim Okulu’nun kapalı ve açık otopark, kantin, çay bahçesi ve servisçilerden alınan gelirleri bu yıl itibariyle ortalama yıllık  300 bin liranın üzerindedir.

Okul Aile Birlikleri Okul yönetimi ile ve tüm yöneticilerin katılımı ve okul idaresinin yazılı talebi, bu talebin karar defterine işlenmesi ve sonrasında yaşama geçirilmesi suretiyle gerçekleştirilmiştir.

Bu gelirlerin nasıl harcanacağı, yönetmeliklerle bellidir ve okul müdürü,  Milli Eğitim Müfettişleri tarafından denetlenmek zorundadır. Bizim yönetimimiz döneminde bu aynen uygulanmıştır.

Ancak bu yönetim göreve gelir gelmez önce okul müdürlüğü ile çatışmaya girmiş, müdürün görev ve yetkilerine müdahale etmiş, okul yönetimini devre dışı bırakarak harcamalar ve işler yapmaya başlamıştır.

Bizim yönetimimizi de otopark gelirlerini düşürmek ve zarara uğratmakla suçlamış, bunu da basına vermekte bir engel görmemiştir. Yargıya taşıdığı olay orada da kalmamış, Okul Aile Birliği Başkanının şikayeti ile okul müdürünün seçimler gergin geçmesin gerekçesi ve daha bir çok uydurma gerekçe ile önce açığa alınması, okul aile birliği seçimleri yine ertelenince görevden alınması ile sonuçlanmıştır.

Biz yönetimimiz döneminde 2 ayrı Saygın okul müdürü ile huzur içinde çalıştık. O dönemde bugün yönetim kurulu üyesi olan ve suçlamaların içinde bulunan hesaplarımızı denetleyen Defterdarlık  personeli bir hanımefendi okul aile birliğimizin denetleme kurulu üyesi hesapların eksiksiz ve tam 

olduğunu rapor etmiş ve genel kurulda bizlere yapmış olduğumuz başarılı çalışmalarımızdan dolayı teşekkür etmiş  ve bizi  ibra etmiştir..

Şu andaki mevcut başkan Haydar Güldoğan'ın suçlamaları asılsız ve gerekçesizdir.  Görev süremiz içinde okul yönetimi ile koordinasyon ve işbirliği içinde çalıştık. 2 Sagıdeğer Müdür ile görev yaptık ve bir tek huzursuzluk bile yaşanmadı. Tüm yönetim kurulu toplantılarımızı 5 üye, okulumuzun müdürü ve denetim  kurulu üyesi  Şaziye hanımın gözetiminde şeffaf olarak yaptık. Mevcut yönetim ise toplantılarını 2 yada  3 kişi ile yapmakta ,diğer üyelere rica ederek imzalatmakta,ayrıca müdür gözetiminde yapılması gereken toplantılarda müdüre bilgi dahi verilmeden yapmışlardır.

Tüm harcamalarımız okul yönetiminin belirlediği ihtiyaçlar ve taleplere göre yasa ve yönetmeliklere uygun olarak yapıldı. Genel Kurulu da şu andaki şikayetçi yönetim kurulu üyesi  Şaziye keşkekçi ‘nin denetim raporuyla ibra edilerek yaptık ve devrettik.

Bizi otopark gelirlerini azaltmak ve okulu zarara uğratmakla suçlamış. Yargıya taşımaya çalıştıkları zarara uğratma iddiası da,  Bakanlığın okul otoparklarını kapatması  ve İstiklal Caddesi'nin düzenlenmesi nedeniyle  caddenin araç trafiğine kapatıldığı döneme rastlamaktadır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi ile otoparkların kapatıldığı dönemde kapalı otopark da 15 ay kapalı kalmıştır.  İstiklal Caddesi'nin çevre ve yol düzenlemesi nedeniyle araç trafiğine kapandığı sürelerde de otoparka giriş yapılamadığı için çok fazla gelir olmamıştır. Kapıda bekleyip de gelen araçlara girmeyin mi dedik de gelirler azalmış.sorarım size…..

Şu anda öğretmenler, veliler ve öğrenciler bu yaşananlardan dolayı rahatsız ve huzursuz. Bu yüzden okuldan öğrencileri almayı düşünen onlarca veli var. Bir okulun , öğretmenlerin ve öğrencilerin kaderi ile bu kadar oynanamaz. Biz okul idaresi ile uyum içerisinde çalıştık ve yönetimimizde bulunan 3 mali müşavir ile açık şeffaf bir yönetim sergiledik, alnımızın akıyla da teslim ettik.Ayrıca şikayet edilen yönetimi denetleyen ve temiz çıkaran denetim kurulu üyesi üye, şimdi yönetim kurulu üyesi olarak şikayetçi, yani kendi verdiği temiz raporunu şikayet ediyor."