23. Yaz Deaflympics Oyunları hazırlıkları sürüyor

TAKİP ET

18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. Yaz Deaflympics Oyunları, Olimpiyat ve Paralimpik Olimpiyatlardan sonra Dünyanın 3. büyük spor organizasyonu niteliğinde yer alıyor.

Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılacak en büyük spor organizasyonu olan Deaflympics 2017 Samsun’da yapılıyor. Bu kapsamda Olimpiyat Koordinatörü Serkan Baltacı yürütülen çalışmalar kapsamında Deaflympics 2017 için hazırlıkların hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Ayrıca Olimpiyat Koordinatörü Serkan Baltacı “Deaflympics 2017için oluşturulan departman ve çalışma gurupları çalışamlarına titizlikle devam ediyor. Samsun’ un ev sahipliğinde düzenlencek olimpiyattaşüphesiz ki bir çok departmanın olduğu gibi Ulaşım Departmanı da en temel ve en önemli departmanlardan biridir. 
Bu çerçevede, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı ve Samuaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan'ın ulaşım departmanının direktörü olmasından dolayı çok memnunum. Samulaş’ta düzenlenen toplantıda Hafif Raylı Sistemin, ulaşım planlamasınadahil olması bizim adımıza memnuniyet verici. 
Ayrıca Samulaş tarafından çalışmaları yapılarak Samsun’da kullanıma sunulan ve daha da ötesinde Rio 2016 olimpiyatlarının resmi ulaşım uygulaması olan Moovit uygulamasının Olimpiyatlarda kullanılması içinde çalışmalarımızı Samulaş ile başlatmış bulunmaktayız. Ayrıca Moovit Deaflympics tarihi içinde ilk kez kullanılacak uygulamalardan biri olacaktır. Ekip olarak tek hedefimiz, 2017 Samsun Deaflympics'de, Samsun'a yakışır başarılı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktır.” dedi.

 

Deaflympics 2017