26 Temmuz 2018 Samsun hava durumu

TAKİP ET

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporuna göre, Samsun'da bugün havanın parçalı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge geneli parçalı yer yer çok bulutlu, Kastamonu ve Ordu çevreleri ile, öğle saatlerinden sonra; Çorum çevreleri, Amasya'nın batı kesimleri, Samsun'un doğu ve güneybatı kesimleri ve Sinop'un batı kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kastamonu çevreleri ile Sinop ve Çorum'un kuzey kesimleri ve Samsun'un güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: 

Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: 

Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği bekleniyor.

KUVVETLİ VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların öğle saatlerinden sonra Kastamonu çevreleri ile Sinop ve Çorum'un kuzey kesimleri ve Samsun'un güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara sebep olabileceği tahmin edildiğinden vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.