'29 Ekim demokrasinin doğduğu tarihtir'

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "29 Ekim, demokrasinin doğduğu tarihtir. Aziz Türk Milleti 15 Temmuz'da demokrasiye, Cumhuriyet'e sahip çıktığını bir kez daha göstermiştir" dedi.

Bu yıl 93. yıldönümü kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türk toplumu Cumhuriyet'le çağdaş bir millet haline gelmiş, devletinin yegane ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, gelecek nesillerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en önemli görevidir" dedi.

TÜRK MİLLETİ DEMOKRASİYESAHİP ÇIKTI

Son yıllarda milli birliğe içeriden ve dışarıdan kasteden düşmanların, binlerce yıllık şanlı geçmişi olan kahraman Türk halkına ve 93 yıllık Cumhuriyete ihanete kalkıştığını ifade eden Başkan Genç, "15 Temmuz'da hainler demokrasimize ve Cumhuriyetimize kastetmiştir. Ancak aziz milletimiz 15 Temmuz'da demokrasiye, Cumhuriyet'e sahip çıktığını bir kez daha göstermiştir. 'Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet' ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir" ifadelerini kullandı.

BİRLİK-BERABERLİK MESAJI

Mesajında, "Milletimizin seçtiği hükümetimize, devletimize ve milletimize karşı şer odaklarının yürüttüğü oyunları yine birlik ve beraberlik içerisinde bozacağımıza inancım tamdır" diyen Başkan Genç, şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."