3 Ağustos 2018 Samsun hava durumu

TAKİP ET

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporuna göre, Samsun'da bugün havanın Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Samsun, Ordu, Tokat, Sinop, Amasya çevreleri ile Kastamonu'nun kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun'un doğu ilçeleri ile Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. HAVA SICAKLIĞI:  Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR:  

Kıyılarda kuzey-kuzeybatı, iç kesimlerde kuzeyli yönlerden orta kuvvette, ara sıra kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Samsun'un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Ordu çevrelerinde ise kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım,yerel dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.