8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

TAKİP ET

8 Mart Dünya Kadınlar Günü neden kutlanır,8 Mart Dünya Kadınlar Günü her yıl dünyada ve ülkemizde kutlanan, kadınlara özel kutlama günüdür.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün Kökeni ABD'nin New York kentinde bir dokuma fabrikasına dayanan Dünya Kadınlar Günü 8 Mart 1857’den beri dünya genelinde kutlanıyor.
ABD'nin New York kentinde bir dokuma fabrikasında, Çok ağır çalışma koşulları, çok uzun iş günleri ve buna karşın çok düşük ücretler. Koşulların her geçen gün daha da dayanılmaz hale gelmesi, kadın işçilerin artık tahammül sınırını zorlamaya başlamıştır.Bu sıkıntılar üzerine Greve çıkma kararıalan kadınlar, isteklerini  açıkladılar: “Daha iyi koşullarda çalışmak, 10 saatlik iş günü, eşit işe, eşit ücret, 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları talebiyle greve başladı. Bu sırada çıkan olaylar sırasında fabrika içinde şüpheli bir yangın başladı. 129 kadın, yangında hayatını kaybetti.
 O yıldan sonra her 8 Mart'ta emekçi kadınlar o günün anısına kadınların eşit hakları, birlik dayanışma günü olarak anılmaya başlanmıştır.

8 Mart Dünya kadınlar gününü en içten duygularımız ile kutlarız. Gazetenizolsun.com ailesi...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun