Aile Akademisi ikinci dönem açılışını yaptı

TAKİP ET

MEB ve Liv Hospital Samsun'un devam ettirdiği sosyal sorumluluk projesi ikinci yarı yıl eğitim döneminde de devam ediyor.

Samsun Liv Hospital Hastanesi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Maarif Hareketi kapsamında oluşturulan “Aile Akademisi” semineri ikinci yarı yıl döneminde açılışını yaptı. Türkiye'de ilk kez Samsun Kazım Orbay İlköğretim Okulu’unda gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi Atakent Orta Okulu’nda gerçekleşti. 

Liv Hospital Samsun’dan Psikolog Enise Öziç’in velilere eğitim verdiği seminerde “Akran Zorbalığı” anlatıldı. Öziç, “Aileler çok dikkatli ve ilgili olmalı. Çocukların bir sorunu olduğunda fark edilebilmeli, tavırlarında değişiklik olduğunda hissedilebilmeli. Velilere büyük görev düşüyor. Çocuğunuzu daima  takipte olun, görmezden gelmeyin. Ne kadar takipte olursak o kadar koruyucu olabiliriz” dedi.

Atakent Orta Okulu Müdürü Muhammed Şahin, “ Akran Zorbalığı üzerinde durduğumuz ve büyük bir ilgiyle çalışmalar yaptığımız bir konu. Okulda biz evde ise siz değerli velilerimize büyük görev düşüyor. Buradaki her çocuğu takip etmek ve maduriyet yaşanmasını önlemek zorundayız. Bu konuda sizlerin de yardımınız bizim için çok önemli. Ailelerin bilinçlenmesi için yapılan Aile Akademisi eğitimlerine katılımınız bilinçlenmemiz için mühim. Liv Hospital Samsun’un MEB ile başlattığı “Aile Akademisi” Sosyal Sorumluluk Projesi gerçekten kıymetli ve büyük bir adım.Liv Hospital Samsun ailesine ve Liv Hastanesi Psikoloğu Enise Öziç’e çocuklarım ve velilerim adına teşekkür ederim” şeklinde konuşarak açıklamasını sonlandırdı.