AK Parti Samsun'da, yerel seçim çalışmalarına start veriyor!

TAKİP ET

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, yerel seçimler öncesinde bir strateji belirleyerek eylül ayı itibariyle sahalara ineceklerini belirtti.

AK Parti Samsun İl Teşkilatı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sevgi Kafe'de düzenlediği kahvaltı organizasyonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda Ordu'da yaşanan sel felaketine değinen AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, "Bakanlarımız hemen alanlara intikal ettiler. Yağmur tehlikesi, yaz aylarında Samsun ve Karadeniz Bölgemizde zaman zaman oluyor. Geçmiş tecrübelerimiz ile birlikte mal ve can kaybına yol açmadan geceyi geçirdik.  Vatandaşlarımız için bütün gece çok fazla dua ettik" diye konuştu.

‘EYLÜL AYINDA SAHALARDAYIZ’

Seçim çalışmalarına başladıklarını belirten Karaduman, "Bizim için partimizin geleneği olan, 24 Haziran seçimlerinden sonra ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimizle seçim değerlendirmelerini yaptık. Seçim öncesi bir strateji belirleyerek çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Eylül ayı itibariyle sahalarda olacağız. Biz teşkilat olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi. 

‘ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİ ARTTIRACAĞIZ’

18 Ağustos’ta Genel Merkez kongresinin olduğunu bu konrede beklentilerinin çalışmaya yönelik bir değişim olacağını söyleyen Karaduman, “100 yıllık yönetim şekli değişti ve temsilcisi Cumhurbaşkanımız seçildi. Çalışmalar açıklandı. Cumhurbaşkanımız buraya miting için geldiğinde sorunlarımızı ilettik ve orada sorunlardan bahsettik. Bunların takibini yapıyoruz. Çalışmalarımız sonucunda bize gelen talepler, şikayetler, eksiklikleri tamamlama yönünde çalışacağız. İnsanların oy verip vermeme konusunda bizden kaynaklı nedenlerin tamamını ortadan kaldıracak çalışmalar yapacağız. Her ay değerlendirmesi için basın toplantısı düzenleyeceğiz. Parti olarak sadece seçim dönemlerinde çalışan kişiler değiliz. Her alanda sorumluluk sahibi olduğumuzu düşünüyoruz. Samsun'da istihdam en önemli sorun. Organize Sanayi Bölgelerinin arttırılması ya da yeni alanlarla ilgili görüşmeler yapılacak, bizlerde değerlendirmesini yapıp çalışmalarını yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

‘MAKAM ARABALARINIZLA GEZMEYİN’

Son olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karaduman,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Gönül Belediyeciliği' politikasının sorulması üzerine, "Yerel seçimlere 7 aylık bir süreç kaldı. Bu süreçte belediye başkanlarımızın yapması gereken yeni büyük projeler değil, halkla iç içe olacağı çalışmalardır. Belediye başkanları, vatandaşların en çok eleştirdiği konulara yönelmelidir. Mesela daha makam arabası olmadan yaya olarak çalışmalılar. Bu benim küçük bir önerimdir. Sokaklarda mahallelerde kendi belediye sınırları içerisinde görünmelerini isterim. Ben eğer kendilerinde eksiklik varsa 6-7 aylık süreçte tamamlayacaklarına inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 
Kaynak; samsungazetesi