Akılcı İlaç Kullanımı Türk Halk Müziği Konseri

TAKİP ET

Gereksiz ve uygun olmayan ilaç kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan sağlığını olumsuz etkileyen ciddi bir sorundur.

Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri doğrultusunda bu sorunun önüne geçilmesi, halkımızda ve sağlık çalışanlarımızda akılcı ilaç kullanımı ile ilgili farkındalık, bilgi ve bilinç düzeyini artırarak bu yönde davranış değişikliği oluşturulmasının sağlanması amacıyla İlimizde “Akılcı İlaç Kullanımı Programı” yürütülmektedir. 


Yapılan birçok araştırma, hekim ve müzisyenlerin; depresyondan kansere, yüksek tansiyondan kronik ağrılara, migrenden uyuşturucu madde bağımlılığına kadar geniş bir sahada müziği kullandıklarını göstermektedir. Müziğin sağlıkla olan ilişkisinden yola çıkarak 18 Nisan 2019 Perşembe günü hem müzik severlere ulaşmak, hem de müziğin ritminde Akılcı İlaç Kullanımına dikkat çekmek amacıyla bu gece düzenlenmiştir.


Hekim, eczacı, hekim dışı sağlık personeli ve halkın bir araya geldiği, antibiyotiğin doğru kullanımına karşı toplumda farkındalığın artırılmasına yönelik, “ilacım ne eksik ne fazla” sloganı ile Akılcı İlaç Kullanımına dikkat çekmek için Halk Müziği ve Kültür Sanat Derneği Türk Halk Müziği Korosu tarafından şef Fikret DAMAR yönetimindeki konsere; İl Sağlık Müdürü Sayın Öğretim Üyesi Dr.Muhammet Ali Oruç, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet KILINÇ, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Meryam İSKENDEROĞLU, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal AKSOY, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican USTA ve Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Sinan DEMİRKOL katılmıştır.


Konserde Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Sinan DEMİRKOL da solist olarak şarkı icra etmiştir.
 

Akılcı İlaç Kullanımı Türk Halk Müziği Konseri