Alaçam Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi sevinci

TAKİP ET

Alaçam Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında belediye işçilerinin mali ve sosyal hakları konusunda toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Alaçam Belediye ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler neticesinde belediye işçilerini kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri tamamlanarak anlaşma sağlandı. Alaçam Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan imza törenine Belediye Başkanı Hadi Uyar, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, Alaçam Belediyesi Mali İşler Müdürü Mustafa Çelik, Alaçam Belediyesi Sendika Temsilcisi Erol Dilli, belediye işçi personeli ve sendika yöneticileri katıldı.

Şube Başkanı Ziya Uzun  "Öncelikle Belediye Başkanı Hadi Uyar’a ve komisyona teşekkür ediyorum. Hedeflediğimiz rakamı yakaladık, karşılıklı hoşgörü çerçevesinde geçirdiğimiz sözleşme görüşmelerinde mutlu bir neticeye ulaştık, Çalışanlarında yüzünü güldüren bu Toplu iş sözleşmesinin belediye işçisi olan çalışanlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun." diye konuştu

Alaçam Belediyesinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi  bir yıl geçerli olduğunu işçi arkadaşlarımızın alacağı ücret ise 2018 ilk altı ay için %9, ikinci altı ay için % 7 oranında zam alacaklarını bildirdi

Başkan Uyar, "Anlaşmanın belediyemize ve işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür anlaşmalara hem kurumsal hem de çalışanlar açısından bakmak lazım. Çalışanlarımızın gelirlerinin artmasını istiyoruz ama kurumsal olarak da gelir gider dengesini korumak zorundayız. Bu bakımdan iki tarafın da memnun olduğu bir anlaşmaya imza attığımızı düşünüyorum. Belediyemizde çalışan işci personelimizde çalışmalarına bundan sonra daha iyi bir performansla devam edeceklerdir. İşçi arkadaşlarımızın haklarını koruyarak yaptığımız ve imzaladığımız anlaşmanın işçi kardeşlerime ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.