Anahtar ve Prizlerde Doğru Bağlantı Önemli

TAKİP ET

Günlük hayatta elektriğe en kolay ulaşmanın oylu anahtar ve prizler. İç ve dış mekanlarda aydınlatmaları kullanabilmek için anahtarlara, en basit elektrikli aleti kullanmak için prizlere ihtiyaç var.

VİKO: Anahtar ve Prizlerde Doğru Bağlantı Önemli

Günlük hayatta elektriğe en kolay ulaşmanın oylu anahtar ve prizler. İç ve dış mekanlarda aydınlatmaları kullanabilmek için anahtarlara, en basit elektrikli aleti kullanmak için prizlere ihtiyaç var. Viko elektrik malzemeleri arasında en sık kullanılan ürünler arasında yer alan anahtar ve priz seçeneklerinde renkliliğe ve mekan stiline önem veriyor. İç ve dış mekanların tarzına en uygun anahtar ve priz seçenekleri arasında çocuk odaları için çizgi film kahramanlarının resimlerinden oluşan anahtar ve prizler, sadelikten yana olanlar için krem, beyaz ve gümüş renklerde ürünleri de bulunuyor.

Elektriğin kullanım alanı

Bir oturma odasının aydınlatmaları günde maksimum 3 saat açık kalıyor. Aynı zamanda cep telefonunu şarj etmek, televizyon seyretmek, bir yandan bilgisayar kullanmak, devamlı çalışan buzdolabı, haftada 1 ya da 2 kez çalışan çamaşır ve bulaşık makineleri elektriğin en basit şekilde günlük hayattaki yerini gösteriyor.


Evlerde ihtiyaca göre giderek çoğalan elektrikli aletler, prizlerin de sıkça kullanılmasına neden oluyor. Aydınlatmaların, yüksek voltajlı elektronik eşyaların bulunduğu ortamlarda elektrik bağlantılarının da güvenli bir şekilde yapılmış olması gerekiyor. Bu aşamada iyi bir elektrik teknisyeninden yardım almak can ve mal güveliğini sağlamak açısından önemli. Bağlantıları yaparken sigortanın kapalı olması, yıpranmış kabloların değiştirilmesi ve en önemlisi profesyonel bir elektrik teknisyeninden yardım almak şart.

Elektrik kazasında ne yapılmalı?

Bulunduğunuz mekanda kablo yanığı kokusu alırsanız, vakit kaybetmeden sigortaları kapatın ve sorunu çözmesi için bir elektrikçi çağırın. Sorun çözülene kadar sigortaları kapalı konumda tutun. Herhangi bir yangın ya da binanın ana trafosunda hasar meydana gelmemesi için olabilecek elektrik arızalarında dikkatli davranın.

Fark edilemeyen elektrik kaçaklarında ya da herhangi bir elektrik kazası sonucunda elektrik çarpması yaşanabilir. Elektrik çarpmasıyla kas krampları, kırıklar, sinir felci, solunum merkezinin felci ya da solunum ve kalp durması gibi sonuçlar doğabilir. Hayati tehlikelerin önüne geçmek için öncelikle bu konuda bilinçli olmalısınız. Öncelikle sigortaları kapatın ve tahta bir sopa yardımıyla çarpılan kişiyi bulunduğu yerden uzaklaştırın. Kişinin bilincini kontrol edin. Eğer bilinç yoksa 112’yi arayın. Bu arada solunumu kontrol edin. Solunum durmuşsa ve dilin boğaza kaçma durumuna karşı gerekiyorsa dili çıkarın ve kişiyi yan yatırın. Suni teneffüs yapın, kalp durmuşsa kalp masajı yapın.
 

Çevrenizdekilerin güvenliği için anahtar ve priz gibi elektrik malzemeleri montajının profesyonel kişilerce yapılmasını sağlayın. İhtiyacınız olan tüm elektrik malzemelerini elektrikurunleri.com web sitesinden alabilir, birçok markanın ürün seçeneklerini aynı anda görüntüleyebilirsiniz. Elektrikurunleri.com’dan yapacağınız alışverişinizde online kredi kartı, kapıda ya da havale ile ödeme seçeneklerini de kullanabilirsiniz.