Anaokulları'ndan Rehberlik Kadrosu'nun kaldırılmasına büyük tepki

TAKİP ET

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şubesi Başkanı Oğuz Özat, Anaokullarından Rehberlik kadrosunun kaldırılması ile ilgili, "Eğitimde Rehberlik ve Psikolojik hizmetlere gerek yok diyen yöneticileri kendi vicdanlarına havale ediyorum." dedi.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şubesi Başkanı Oğuz Özat, Anaokullarından Rehberlik kadrosunun kaldırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği Başkanı Oğuz Özat  “Anaokullarından Rehberlik kadrosunun kaldırılması Milli Eğitim Bakanlığının yıllardır geçmeye çalıştığı ama bir türlü böylesi yanlışları sayesinde başaramadığı çağdaş eğitim sistemine geçişe son bir darbedir. Bu düzenlemeyi yapan yöneticilerin amaçsız mantıksız işgüzarlığıdır. Ailelerin çocuk eğitimi ve tutumları ile ilgili müşavirlik hizmetlerine en fazla  ihtiyaç duyduğu, çocukların  en kritik gelişim dönemlerinden biri olan, temel kişiliğin geliştiği bu dönemde ayrıca yaşamda kriz dönemi sayılan ilk kez geniş ve farklı sosyal ortam olan okula başlama ve zorluklarında, oryantasyona en çok ihtiyaç duydukları bu dönemde, Eğitimde Rehberlik ve Psikolojik hizmetlere gerek yok diyen yöneticileri kendi vicdanlarına havale ediyorum. Bu düzenlemeye hiç bir eğitim bilimci eğitim  sistemi adına mantıklı cevap veremez. Öğrenci öğretmen, aileler olarak; Türk Eğitim Sistemi Çökertiliyor, dehşetle izliyoruz.Yok olan ise bizim geleceğimiz, çocuklarımız ve Ülkemiz oluyor." dedi,

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şubesi Başkanı Oğuz Özat