Asansörcülerin yeterlik belgesi almak zorunlu oldu!

TAKİP ET

24.03.2016 tarihli Resmi Gazete'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 'Meslekî Yeterlilik Kurumu Meslekî Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ'de yer alan 8 meslek grubu mensubundan Asansör Bakım ve Onarımcısı, Asansör Montajcısı personelinin 25.03.2017 tarihinden itibaren 'Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi' almaları zorunlu hale gelmiştir.

Sektörde çalışan personelin bu tarihten itibaren Mesleki Yeterlilik Kurumu Ulusal Yeterlilikleri kapsamında Mesleki Yeterlilik Belgesi olmadan çalışmaları mümkün olmayacaktır.
 
Odamız Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından “Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği” çerçevesinde yetkilendirilmiştir. Mesleki Yeterlilik Sınavı ve sınava hazır hale gelebilmeleri amacı ile çalışanların bu sınavlarda zorluk yaşamamaları ve yaptıkları işleri daha iyi kavrayabilmeleri amacı ile Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi olarak Asansör Bakımcı ve Onarımcılarına yönelik bilgilendirme semineri düzenledi.

Seminer ile ilgili olarak basına bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail Yolaydın “Odamızın önümüzdeki günlerde zorunlu olarak uygulamaya girecek olan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı için hazırlandığını ve Samsun’da Asansör bakım onarımcısı sınavı yapmak için hazırlıklarını tamamladığını” belirterek “ Bölgemizdeki Asansör firmalarında çalışan personelin uzak illere gitmeden Samsun’da sınava girmeleri için büyük çaba sarf ettiklerini ve yakında sınav başvurularının alınmaya başlayacağını” söyledi.