Aşçılık Okulu Öğrencileri'nden Huzurevi'ne ziyaret

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi ve Lokantacılar Odası işbirliği ile yürütülen projenin kursiyerleri Samsun Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlılara yaptıkları yiyeceklerden ikram ettiler.

İlkadım Belediyesi ve Lokantacılar Odası işbirliği ile yürütülen Avrupa Birliği 'Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor'(MEMGE) hibe projesi kapsamında eğitim gören Aşçılık Okulu Öğrencileri kursta öğrenerek yaptıkları pasta ürünlerini Huzurevine götürerek yaşlılara ikram etti.


Ziyaret sırasında yaşlılarla sohbet eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, zaman zaman duygusal anlar yaşayan huzurevi sakinlerinin dertlerini ve isteklerini dinleyerek tek tek her birine gül hediye etti.  Millet olarak büyüklerine ve yaşlılarına saygılı bir toplum olduğumuzu söyleyen Başkan Tok, Aşçılık okulunun eğitim yönü ile birlikte sosyal yönünün de olduğunu belirterek, "Öğrencilerimizin maharetli elleriyle hazırladıkları pastaları ikram etmeleri anlamlı bir sosyal davranış örneğidir" dedi.

YAŞLILAR'DA BÜYÜK MUTLULUK
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı ve Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur'un da katıldığı Huzurevi ziyaretinde Aşçılık Okulu öğrencileri, yaptıkları pasta ve tatlıları yaşlılara ikram etti. Huzurevi sakinleri kendilerine sunulan ikramlar karşısında büyük mutluluk ve sevinç yaşadı. Yaşlılarla bir araya gelerek onlarla vakit geçirmekten mutluluk duyduğunu belirten Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı; "Biz kursiyerlerimizle proje dahilinde usta çırak ilişkisinden ötede bir aile olduk ve bizim aile yapımızda yaşlılara hürmet ilk sırada gelir. Kursiyerlerimiz ve İlkadım Belediyemiz ile yaptığımız bu ziyaret hepimizi mutlu etmiştir" dedi.

MAHARETLİ ELLERDEN ANLAMLI HİZMET
Belediye olarak Lokantacılar Odası işbirliği ile birlikte yürüttükleri aşçılık okulunun eğitim ile birlikte sosyal tarafının da olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Esnaf okulu hüviyetinde istihdam garantili meslek edindirme kursumuzda Türkiye'nin en iyi şef ve aşçılarının belli dönemlerde çağırılarak eğitimler alan öğrencilerimiz duyarlı bir davranışta bulunarak anlamlı ve bir o kadar da önemli bir hizmet icra ettiler.  Aşçı ve pasta yardımcılığı, pideci ve servis elemanı olarak eğitimlerin verildiği aşçılık okulumuzda öğrencilerimiz eğitim süresince maharet kazanarak yaptıkları pide, pasta ve tatlıları huzurevindeki büyüklerimize ikram etmek istediler. Öğrencilerimizin anlamlı istekleri bizi de memnun etti. Bu vesileyle birlikte huzurevindeki büyüklerimizi ziyaret ederek onlarla güzel bir gün geçirdik." dedi.