Aşırı yağmur sel getirdi

TAKİP ET

Komşu iki ilçede de şiddetli yağış nedeniyle sel, heyelan ve su baskınları yaşanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

Şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel afetinde Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi ile Giresun'un Eynesil ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen sel afetiyle ilgili açıklama yaptı.
AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, “Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde dün başlayan aşırı yağışlar nedeniyle sel afeti meydana geldi. AFAD ve karayolları ekiplerince ilçe merkezine ulaşımın yeniden sağlanması için çalışmalar devam ediyor. AFAD Trabzon ve AFAD Samsun arama ve kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilerek, durumun kontrol altına alınması için çalışmalar sürdürülüyor. Başbakanlık AFAD, bölgedeki gelişmeleri aralıksız takip ediyor” denildi.

SAMSUN İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji genel müdürlüğünün tahminlerine göre Samsun ilinin bugünden itibaren 24 Eylül'e kadar sağanak yağışlı olması beklenirken uzmanlardan sel uyarısı yapıldı.