Askerlik Borçlanması Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Milyonlarca insanın iş hayatı askerlik nedeniyle belirli bir süre kesintiye uğrar. Bu sürenin sigortalılık süresi olarak kullanılabilmesi için birçok imkan vardır.

 

Milyonlarca insanın iş hayatı askerlik nedeniyle belirli bir süre kesintiye uğrar. Bu sürenin sigortalılık süresi olarak kullanılabilmesi için birçok imkan vardır.

Bu imkanlardan yararlanmak istediğinizde, ne kadar süreniz askerde geçtiyse, o kadar süreyi sigortalı olarak gösterebilirsiniz. Herkesin merak ettiği askerlik borçlanması nasıl yapılır sorusuna cevap vermemiz gerekirse, bu zaman dilimindeki günlerin primlerini ödeyebilirsiniz.

Kısa dönem ya da uzun dönem askerlik yapanlar için ayrı ayrı hesaplanan bu ödenek, alt ve üst limitleri aşmamak kaydıyla ödenebilmektedir.

Askerlik Borçlanması Miktarı Nasıl Değişir?

Askerlik borçlanması için prim ödeme gün sayısının karşılığına denk düşen alt sınır ve üst sınır miktarlar vardır. Bu miktarların belirlenmesi için, ne kadar gün borçlanmak istediğiniz belirlenerek o yılki ücretlere göre karar verilir.

Bu hesaplamalar ise internetteki hesaplayıcılarla kolay bir şekilde belirlenmektedir. Alt limitten az, üst limitten fazla olmamak üzere ödenebilecek olan askerlik borçlanması için SGK İl Müdürlüğü’ne başvurmak gerekmektedir.

Bir dilekçe sunduğunuzda kısa sürede size dönüş yapacak olan merkezden ödeme bildirim belgesi geldiğinde hemen ödemenizi yapabilirsiniz.

 

E Devletten Takip

E devletten de sistemi takip edebilirsiniz. Birçok sisteme dahil olan e devlet, herkesin kolayca PTT şubelerinden aldığı şifreyle girebildiği online devlet işleri merkezidir.

Takip etmek istediğiniz tüm bilgilere e devlet sisteminden ulaşabilirsiniz ve askerlik borçlanması ödemeleri konusunda da bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: http://www.tcilessksorgulama.net/askerlik-borclanmasi