Asrın kanunu ile tarım arazilerinin miras ve satış yoluyla bölünemeyecek

TAKİP ET

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri Tarım Arazileri Bölünüp Parçalanmasın diye Çarşamba'da Muhtarlarla Toplantı yaptı.

çarşamba ilçesinde asrın kanunu olarak adlandırılan 6537 sayılı kanun ile tarım arazilerinin miras ve satış yoluyla bölünmesinin engellenmesi hakkında mahalle muhtarlarına bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Arazi Edindirme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim ve yayım faaliyetleri kapsamında 4Mayıs 2016Çarşamba günü Arazi Edindirme Şube Müdürü Fuat Coşkun tarafından Çarşamba İlçesinde  mahalle  muhtarlarına Tarım Arazilerinin Miras Yoluyla Bölünmesinin Engellenmesi ve 5403 Sayılı Kanun uygulamaları anlatıldı.

Şube Müdürlüğü ve Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli teknik personellerin katılımıyla muhtarlara 5403 Sayılı Kanuna göre yapacakları devir-satış ve miras işlemleri hakkında bilgiler verildi. Toplantıya katılan muhtarlardan gelen sorular değerlendirilerek yapılması gerekenler anlatıldı.