Atakum'a 250 Hamamcı Alınacak

TAKİP ET

Atakum Belediyesi bünyesinde bulunan Osmanlı Hamamı'nı kiralamak için ihale açtı. Şuan 20'ye yakın kişinin çalıştığı hamama şartnamedeki maddeye göre 250 işçi alınacak. Yüzlerce başvuru bekleniyor.

Samsun'un Atakum Belediyesi Balaç Mahallesi'nde bulunan ve Osmanlı Hamamı adı altında hizmet veren hamamı, ihaleyle kiralayacak. İhale şartnamesine konulan bir madde 'işsizlerin umudu oldu'. Çünkü ihaleyi alacak olana, hamamda en az 250 kişiyi istihdam şartı da var.

Atakum Belediye Başkanı CHP'li Cemil Deveci'nin göreve gelmesinden sonra başlatılan kiralama çalışmasında, aynı anda  25 kişinin yıkanabildiği Osmanlı Hamamı'nın 5 yıl süreyle ihaleyle kiralanmasına karar verildi.  Şu an için 20'ye yakın işçinin çalıştığı hamam için aylık kira bedeli ise 10 bin 700 lira olarak belirlendi. Önümüzdeki Cuma günü saat 11.00'de yapılması planlanan ihalenin en dikkat çekici şartlarından biri ise 7. maddede 'ihaleyi alanın görevleri kısmında yer aldı'.

İŞSİZLER ŞİMDİDEN İŞ İÇİN KOLLARI SIVADI

Şartnameye göre ihaleyi alan şu an 20 kişinin çalıştığı hamamda en az 250 kişiyi istihdam edecek. İstihdamın yapılıp yapılmadığı da belediye tarafından sürekli denetlenecek. Aynı anda 25 kişinin yıkanabildiği hamamda, 250 kişinin görevleri neler olacak açıklık getirilmezken, Samsun'da bir çok işsiz şimdiden 'hamamda işçi olmak için' umutlanmaya başladı. Hamama alınacak işçiler nasıl belirlenecek, kriterler ne olacak, şartnamede açıklama getirilmedi.

BELEDİYE HAMAMI İSTERSE KULLANACAK

Ancak ihale şartnamede dikkat çeken bir madde daha şaşırttı. (K) maddesine göre belediye isterse, hamama ihtiyaç duyması halinde 1 gün önceden haber vermek kaydıyla ihtiyaç duyulan süre boyunca, kısıtlama olmadan kullanabilecek ve personel de hizmet etmeye devam edecek. İhaleyi alan bu duruma itiraz edemeyecek, kira indiriminde bulunamayacak. 

Kaynak; hedefhalk