Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden büyük başarı

TAKİP ET

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Mun Kulübü ( Atamun ) öğrencileri, Türkiye'de üst düzey okulların katıldığı TED Ankara Koleji'nin düzenlediği TEDMUN konferansına katıldı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden  30 lise ve yaklaşık 250 öğrencinin katıldığı konferansa Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje İngilizce sınıflarından 7 öğrenciyle katılarak  dil konusundaki iddiasını ortaya koydu.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Konusunda İddiasını Ortaya Koydu

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Atamun Kulübü öğrencileri ilk yılı olmasına rağmen TEDMUN konferansına katılarak  İngilizce eğitimi konusundaki başarısını gösterdi.  10-13 Mart 2016 tarihleri arasında 3.sü düzenlenen Model United Nations (MUN) TEDMUN’16 “Sessizliği Kırmak” konulu konferansa katılan öğrencilerimiz dünya sorunlarını ele alıp tartışmış ve çözüm üretmeye çalışmışlardır. 

TEDMUN konferansına katılma hakkını kazanan öğrencilerimiz kendilerini ifade edebilme, karşıt düşüncelere yorum yapabilme ve kendilerine sorulan sorulara çözüm üretebilme gibi becerilerini kullanma fırsatı bulmuşlar ve eşsiz bir eğitici deneyim yaşamışlardır.

Amacımız; “Türkiye’nin En İyi Okullarından  Biri Haline Gelmek”

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Koordinatörü ve Atamun Kulübü danışman öğretmeni Emrah Gündoğdu öğrencilerin başarılarıyla ilgili şunları kaydetti.“ Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak İngilizce ve Arapça eğitimi konusunda teknik donanım, eğitim kadrosu  ve  fiziki imkanlar doğrultusunda her türlü imkana sahibiz. Amacımız yabancı dil eğitimi konusunda en kısa zamanda dünya normlarını uygulamak ve Türkiye’nin en iyi okullarından  biri haline gelmektir. Bu doğrultuda yurt içi ve yurt dışında düzenlenen MUN münazaralarına katılmak istiyoruz.

Gündoğdu , “Öğrencilere yurt dışında eğitim imkanı sağlamak, yaz kursları düzenlemek olmazsa olmazımızdır. Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi ATAMUN kulübü ailesi amacına ulaşmak için tam bir ekip ruhuyla, bu hedef doğrultusunda azimle çalışmaktadır. Bu uğurda emeği geçen tüm idareci öğretmen, öğrenci , veli ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Model United Nations (MUN) TEDMUN’16 “Sessizliği Kırmak” konulu konferansa katılmanın gururunu yaşayan öğrencilerimiz de değerlendirmelerde bulundu.

Ayşenur ŞEN: Okulumuzun bize verdiği imkanlardan oldukça memnunuz. Bu okula gelerek çok doğru bir karar verdiğimi bir kez daha görmüş oldum.

Fatma Betul TUNÇER : Türkiye’nin ve dünyanın en prestijli İngilizce etkinliği olan MUN konferansına  katılmak bizim için büyük başarı. Okulumla ve kendimle gurur duyuyorum.

Andelib Zişan KURŞUNOĞLU:  Okulumuzun ismini MUN konferansına taşımak bizi çok mutlu etti.

Zeynep YILDIRIM:  MUN konferansına katılmak kendimize güven kazanıp vizyon sahibi bireyler olmamıza oldukça katkıda bulundu.

Amine Ferda DOĞAN :   ATAMUN kulübü öğrencileri olarak ilk yılımız olmasına rağmen bir başarıya imza attık. Bu başarıyı okulumuzun bize sağladığı imkanlar sayesinde kazandık.

Ece EREN:  Karadeniz’in ilk ve tek proje okuluyuz. İsmimize yakışır bir başarı kazandık. Çok mutluyum.

Rabia DİRİL:  Çok çalıştık ve başardık. Bu başarıyı okulumuzun bize verdiği imkanlar ve eğitim kadromuz sayesinde kazandık. İyi ki Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyorum.

Büyük başarıya imza atan, ATAMUN kulübü öğrencileri yıl içerisinde 4  MUN konferansına katılacak.

MUN - Model United Nations Nedir  ?

 

MUN - Model United Nations, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışmaktadır.

MUN, üniversiteler, eğitim kuruluşları ve dünyanın pek çok akademik otoritesi tarafından öğrenciler için en prestijli akademik aktivite olarak kabul edilmektedir. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderilmektedir. 

Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen MUN Konferanslarında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak Güvenlik Konseyi, Ekonomik ve Sosyal Konsey, Silahsızlanma Komisyonu gibi birimlerde görev almaktadır.

MUN Konferanslarına katılan öğrenciler, kendi ülkeleri adına değil, başka bir ülke delegesi olarak konferanslara katılmak zorundadır. Böylece öğrenciler, dünya meselelerine başka ulusların bakış açısı ile bakabilmeyi öğrenmekte ve farklı ülkelerin coğrafi, sosyal, ekonomik, siyasi ve idari yönleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmaktadır.