Atakum Gönüllüleri'nden Şiir Gecesi

TAKİP ET

Atakum Gönüllüleri Derneği, Atakum halkının sanatla iç içe bir Atakum özleminin bilinciyle çalışmalarına devam ediyor.

Atakum Gönüllüleri Derneği, Atakum halkının sanatla iç içe bir Atakum özleminin bilinciyle çalışmalarına devam ediyor. Atakum Gönüllüleri Derneği ‘Gelin Şiiriniz Paylaşın’ adlı şiir akşamı düzenledi.  Gecede, Samsun Sanat Tiyatrosu Genel Yönetmeni Yaşar Gündem organizasyonluğu eşliğinde Samsun’un birbirinden değerli 16 ünlü şairi de yerini aldı.


Atakum Gönüllüleri Derneği Genel Sekreteri Bayram Çelik, ‘’Sevgili Yaşar Gündem’e çok teşekkür ederim. Yoğum temposundan zaman ayırıp siz değerli sanatçı ve sanatsever dostlarla bizleri buluşturdu. Samsun güzel bir şehir ve Atakum; güzel Samsunumuzun en gözde, en huzur verici coğrafi güzelliğe sahip ilçesi. Peki bu yeterli mi? Değerli dostlar; Bir kentin kimliği olmalı… Kent kimliği sadece fiziksel mekan düzenlemeleri ve sosyal hizmetler üzerine inşaa edemez. Mutlaka sanat lazım. Ve sanatçının sanatı en özgür şekilde tanzim edebilmesi lazım’’ dedi.  


‘BİRLİKTELİK SANATLA OLUR’

Kent duyarlılığını ve kent kimliğini yükseltmenin yollarını bulmak ve bu doğrultuda da çalışmak olmalıdır diyen Çelik,  ‘’Bütün yapay ayrımları bir kenara bırakıp toplumu bütünleştirmek gerekir. Tasada kederde birlik olma, çocuklarımıza duygudaşlık içinde gelecek oluşturma hissini vermek gerekir. Bu da ancak sanatla olur. Yine en büyük görev siz değerli sanatçılara düşüyor’’ şeklinde konuştu. Bu arada etkinlik hınca hınç dolarken, şair ruhlu vatandaşların şiirleri eşliğinde gece son buldu.