Aydın: 15 Günde 100 Üyeye Ulaştık

TAKİP ET

Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, Samsun Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'ne 15 günde 100 üye aldıklarını belirterek, 'Esnaflarımız bize güvensin. Çok ciddi çalışmalar içerisindeyiz' dedi.

Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, yeni kurulan Samsun Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 15 önce kurulan kooperatife 100 üye kazandırdıklarını belirten Aydın, hedeflerinin 500 üye olduğunu söyledi.

DESTEK GÖRÜYORUZ

Güvenli bir çatı kurmak istediklerini belirten Aydın, “En büyük talihsizliğimiz, geçmişte kurulan kooperatiflerin halkımız nezdinde, itibar kaybetmesi olmuştur. Gülsan Sanayi esnafları olarak, kurduğumuz kooperatifte başta esnaflarımız olmak üzere, halkımızın güven duyacağı bir çatı kurmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin başta olmak üzere Samsunlu siyasetçilerimizin de tam destek verdiği kooperatifimizde kısa zamanda 500 üyeyi tamamlayacağız” diye konuştu.

47 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Gülsan Sanayi Sitesi sorunun 47 bin kişiyi ilgilendirdiğini sözlerine ekleyen Aydın, “Gülsan Sanayi Sitesi sorunu, 47 bin kişinin hayatını ve geleceğini yakından ilgilendiren bir konu. Bu sorunu çözmek için taşın altına gövdemizi koymaktan asla geri durmayacağız. Şu ana kadar çok ciddi çalışmalar yaptık. Bundan sonra da aynı ciddiyet ve prensiple yolumuza devam edeceğiz. Esnaflarımız bize güvenebilir” şeklinde konuştu.

GÜN GEÇTİKÇE FİYATLAR ARTIYOR

Yer sıkıntısı yaşadıklarını Toybelen’de yer bulduklarını ifade eden Aydın, “Belediye ve hazineye ait yer konusunda sıkıntı olduğu için şahıs arazilerinin satın alınarak sanayi alanı olarak değerlendirilmesine karar verildi. Bir kısmı belediyenin olmak üzere 900 dönümlük bir araziyi bulmuş durumdayız. Resmi kayıtlarda Gülsan Sanayi Sitesi'nde 2 bin 400 vergi levhası var. Gün geçtikçe arazi fiyatları artmakta ve biz bunun önüne geçmek için biran önce 500 talebe ulaşarak araziyi satın almak istiyoruz. Biz 500 talebe ulaşıldığında araziyi alıp sonraki taleplerle ikinci 500 için çalışmaya başlayacağız" diye konuştu.

Kaynak; samsunvehaber