Aydınlık Gazetesi suç işledi

TAKİP ET

Aydınlık Gazetesi 29 Mayıs Pazartesi günkü sayısında resmen suç işlediğini ortaya koydu.

Aydınlık Gazetesi 29 Mayıs Pazartesi günkü sayısında resmen suç işlediğini ortaya koydu. 

Sorumlu ve tarafsız gazetecilik anlayışını tamamen ayaklar altına alan habercilik anlayışı ile 26 Mart 2017 tarihinde AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok aleyhinde tamamen karalama ve iftiralarla dolu habere imza atan Aydınlık Gazetesi suç işledi. 

26 Mart 2017 tarihinde "Adil Öksüz AKP'li vekilin aracıyla kaçtı" yalan haberini manşetten yapan Aydınlık Gazetesi 29 Mayıs 2017 tarihli gazetesinde  "Düzeltme ve Yanıt Metnini" yayınladı, yayınlamasına da kendi pisliğini örtmeye çalışan gazete bu tekzip metnini küçük bir şekilde iç sayfalarda kullanarak yazının görünmemesi için elinden geleni yaptı. Fakat yasaya göre, gazete tekzip mentini aynı yerden manşetten görmesi gerekiyordu. 

Mahkemenin verdiği karara uymayan "Düzeltme ve Yanıt Metnini" Basın Kanununun 5187 sayılı yasasının 14/1. maddesi gereğince yer aldığı sayfa ve sutunlarda aynı puntolarla ve aynı şekilde yayınlamayan Aydınlık Gazetesi bu hareketiyle suç işlemiş oldu. 

İŞTE O KARAR

Basın Kanunu 5187 sayılı yasaya Göre Tekzip metninin yayınlanması; günlük süreli yayınlarda yazıyı aldığı tarihten itibaren en geç üç gün içinde; diğer süreli yayınlarda ise yazının tebliğinden itibaren üç günden sonraki ilk nüshada, ilgili yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlamak zorundadır." denilmektedir.