Babalar Gününde Ne Alınır, babalar günü hediye önerileri

TAKİP ET

Babalar Gününde Ne Alınır, En Güzel Babalar Günü Hediyesi, Babalar Günü Hediye Önerileri gibi sorularınızın yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

Geçmişi Amerikan İç Savaşı dönemine dayanan Babalar Günü, ilk olarak bir savaş gazisinin kızı tarafından ifade ediliyor. Annesi öldükten sonra, kendisine ve kardeşlerine tek başına bakan, büyüten babasının fedakarlık konusunda annelerden geri kalmadığını düşünen Smart Dodd; anneler gibi babaların da özel bir günü olması gerektiğini düşünür. Uzun uğraşılar sonucu bu teklifi kabul görür ve 1924 yılından itibaren Babalar Günü olarak kutlanmaya başlanır.

O tarihten sonra hızla yayılan akımla, dünyanın farklı ülkelerindeki değişik kültürlere mensup insanlar, bu önemli günde babalarına minnetlerini gösterecek çeşitli etkinlikler düzenleyerek hediyelerle Babalar Günü’nü kutluyor. Ülkemizde de aile büyüklerimize olan sevgi ve saygımızın bir göstergesi olarak diğer ülkelerle eş zamanlı, haziran ayının üçüncü pazar günü Babalar Günü olarak kutlanıyor.

En Güzel Babalar Günü Hediyesi

Babalar için çocuğundan veya eşinden gelen Babalar Günü hediyeleri ne olursa olsun çok değerli olacaktır. En küçük hediye bile hep hatırlandığını ve çok sevildiğini göstermesi açısından büyük bir mutlulukla kabul edilecek olsa dahi babamız için hediye seçmek aslında bir hayli özen gerektirir. İhtiyaç listesinden bir seçim yapmak veya yıllarca hayalini kurduğu seyahati hediye etmek, bir konsere davet etmek gibi üstünde düşünüldüğü belli olan hediyelerin manevi değerleriyle de yıllarca hatırlanacağını unutmamak gerekir.

Babalar Günü Hediyesi Ne Alınır?

Peki bu kadar özel bir gün olan Babalar Günü’nde ne hediye alınır? Bir erkeğe hediye seçmenin çok kolay olmadığını da düşününce mümkün olan en erken zamanda alternatifleri gözden geçirmeye başlamanızı şiddetle öneriyoruz. Eğer herhangi bir karar verip hedefe yönelmediyseniz bu yazımız tam size göre. Çeşitli sürprizlere de yer verdiğimiz yazımız Babalar Günü’nde ne hediye alınır konusunda ilham verecek ipuçları içeriyor.

Babalar Günü Hediye Önerileri

Her bütçeye uygun çeşitli hediye alternatiflerini derleyerek oluşturduğumuz hediye rehberimizin, işinizi oldukça kolaylaştıracağına eminiz. Farklı fikirler, en güzel hediyeler, değişik alternatifler ve sürpriz Babalar Günü hediyeleri için sizi yazının devamını okumaya davet ediyoruz.

Fotoğraf Çerçevesi

Son yıllarda dijital modellerinin de çok popüler olduğunu söyleyebileceğimiz çeşitli fotoğraf çerçevelerinden birini seçebilirsiniz. İster klasik bir fotoğraf çerçevesi ister dijital bir çerçeve düşünün içine birlikte çekilmiş fotoğraflarınızdan hazırlanmış bir resim veya kolaj koymayı unutmayın.

Tavla-Satranç Seti

Teknolojinin hızla tırmandığı günümüzde bile modası hiç geçmeyen klasik oyunların kralı olan tavla satranç setleri babanız için harika bir hediye olabilir. Birlikte vakit geçirmenin de güzel bir yolu olacağını düşündüğümüz tavla-satranç seti sayesinde birlikte daha uzun zaman geçirebilirsiniz.

Futbol Forması

Özellikle fanatik babalar için tuttuğu takımın sezon formasını almak da bir başka hediye alternatifi. Hiç eskimeyecek, hep kıymetli olacak formaya babanızın adını yazdırabilir hatta belki imzalı bir formayla unutulmaz bir sürpriz yapabilirsiniz.

Adına Özel Bardak/Kupa

Babanız ister çay tiryakisi olsun ister sudan başka bir şey içmesin fark etmez. Onun için seçeceğiniz bir kadeh, bardak veya fincana ismini yazdırarak özel bir desenle süsletebilirsiniz. İsterseniz farklı kupa alternatiflerini değerlendirerek renkli bir kupa seçebilirsiniz. Veya düz renk bir kupaya birlikte olduğunuz bir fotoğrafı bastırabilirsiniz. Babanızın sevdiği içeceği bu bardak veya kupa ile içerken hep sizi hatırlayarak gülümsemeye devam edeceğini hayal edebilirsiniz.

Cüzdan-Kemer

Kendi paramızı kazanana kadar ortak olduğumuz cüzdan, pek çoğumuz için babamızın da temsili niteliğinde bir sembol aslında. Şimdi ona bir hediye seçmek noktasında şık bir cüzdan ile ona ironik bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? Aynı desen ve renkte bir kemer ile zenginleştirebileceğiniz hediyenizi çok beğenerek kullanacağına hiç şüphe yok.

Kitap

Boş vakitlerin en güzel arkadaşı olan kitaplar, Babalar günü hediyeleri arasında da en güzel seçeneklerin başında geliyor. Ne tarz kitaplar okumaktan hoşlandığını düşünerek son çıkan kitap raflarına göz gezdirebilir, takip ettiği yazarların en son yayınlanmış eserlerini babanız için özel bir Babalar Günü hediyesi olarak düşünebilirsiniz.

Kıyafet

Haziran ayında değişen vitrinlerde yer alan birbirinden şık ve renkli kıyafetler içinden Babalar Günü için oldukça güzel alternatifler bulabilirsiniz. Dilerseniz popüler markaların erkek gömlek koleksiyonlarını inceleyebilir veya harekete teşvik edecek bir spor ayakkabı ile babanızın tarzına katkı sağlayabilirsiniz.

Parfüm

Babanız için yüzlerce erkek parfümü arasından kokusuyla babanıza çok yakışacak bir parfüm seçebilirsiniz. Her duyduğunuzda aklınıza babanızı getirecek, kokusuyla hafızanızda yer edecek olan bu hediye, babanız için de bu güzel günü hatırlatacak güzel bir anımsatıcı olacaktır.

Tur-Tatil Paketi

Tatil yapmak, neredeyse herkes için emekli olduktan sonra yapılacak şeyler listelerinin en başında yer alıyor. Yoğun hayata bir mola vermek, dinlenip yenilenmek için hep ileriki bir tarihi bekliyoruz. Babanız için bu hayali hemen gerçeğe çevirebilir, onun iş veya sağlık durumuna uygun bir tur veya tatil paketiyle harika bir sürpriz yapabilirsiniz. İster günü birlik şehir turu isterseniz hafta sonu için yakın bir yere yapılacak bir seyahat veya yaz sezonu için daha uzun süreli bir paket seçerek babanıza onu ne kadar sevdiğinizi gösterebilirsiniz.

Konser-Tiyatro Bileti

Yakın dönemde şehirde yapılacak olan etkinliklere göz atarak planlanmış konser veya tiyatro gösterilerini inceleyebilirsiniz. Babanızın sizin de eşliğinizde keyif alarak izleyeceği bir program bulabileceğinizden eminiz.

Hobi Kurs Katılımı

Babanızın hep aklında olan bir hobi için kurs veya atölye çalışmalarına katılmasını organize edebilirsiniz. Boş zamanlarını değerlendirebileceği, eğlenerek sosyalleşebileceği bir hobi atölyesi bu Babalar Günü’nde babanız için son derece ilginç ve şaşırtıcı bir hediye olabilir.