Bafra Belediyesi Çocuk Tiyatrosu ilk oyununu sergiledi

TAKİP ET

Bafra Belediyesi Hüseyin Baş Hacıbaşoğlu Konservatuarı Çocuk Tiyatrosu oyuncularının hazırladığı ve Remziye Cezairli'nin yönettiği 'Masallar Küsmesin' adlı tiyatro oyunu Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleşti. Tiyatronun açılış konuşmasını Hüseyin Cezayirli yaptı. Cezairli konuşmasında Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Konservatuar Sorumlusu Ayşegül Çoşar ve Kültür Müdürü Yusuf Danışmaz'a teşekkür etti.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tiyatro öncesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bafra, geçmişte sanat ve kültürün çok canlı olduğu bir yerdir. Biz bunu yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Bunun için Kültür Müdürlüğümüzü kurmuştuk. Konservatuarımızı hayata geçirdik. Sanat kursları başlattık. Çocuk tiyatromuzu kurduk. Çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bize konservatuar binamızı ve iki bina daha hibe eden çok değerli Nevelka Baş hanımefendiye bir kez daha teşekkür ediyorum. İlçemizde sanat alanında okullarımız, derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, musiki cemiyetimiz çok yönlü faaliyetler yapmaktadır. Bafra Belediyesi olarak her faaliyete destek vermekteyiz. Bu güzel faaliyetimizin hazırlanmasında emeği geçen Belediye Başkan yardımcımız Fikret Vatansever, Kültür Müdürümüz Yusuf Danışmaz, Hüseyin Cezairli, Remziye Cezairli, Ayşegül Coşar, çocuklarımız, velilerimiz, personellerimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.“ dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı: “Cumhuriyetimiz ve devletimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün söylediği gibi ”Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünde de, milletçe sanatla ilgilenmemiz gerekliliği ifade edilmiştir. Sanat toplumları zinde tutmakta ve özgüven duygularını artırmaktadır. Sanat toplumun mutluluğuna katkı sağlamakta ve olaylara çok yönlü bakabilme imkânı vermektedir. Sanat estetiktir, nezakettir, inceliktir. Bu duyguların beslenmesini ve toplumda yaygınlaşmasını sağlamaktadır. Bafra Belediyesi olarak bizde bu amaçlarla kültür ve sanat faaliyetlerine ağırlık vermekteyiz. Çocuk tiyatromuz bu amaçlarla kurulmuştur. Faaliyetlerimizi bu nedenlerle yoğun olarak sürdürmekteyiz. Bundan sonra da devam edeceğiz.“ dedi.