Bafra'da Kapıkaya Festivali heyecanı başlıyor

TAKİP ET

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, basın mensupları ile biraraya gelerek 27-31 Temmuz 2022 tarihleri arsında yapılacak olan 4. Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali hakkında bilgi verdi.

Samsun ve Bafra'dan basın mensuplarının katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "Basınımızın sayın temsilcileri ve değerli konuklar 4. Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali basın toplantımıza hoş geldiniz.
Saygıdeğer dostlar, sevgili Bafralılar; ilki 20-23 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenen festivalimizin heyecanını bu yıl da yaşatacağız. 
Bafra’mızın tarihi değerlerini barındıran Kızılırmak’ın yanı başında Asar Kale ve Paflagonya Kaya Mezarların arasındaki eşsiz manzara ile doğaseverleri 27-31 Temmuz 2022 tarihleri arsında 5 gün boyunca misafir edeceğiz. 


2019 yılında ülkemizde ‘Sıfır Atık’ temalı ilk doğa festivalini hayata geçiren ve bu noktada oldukça önemli ve değerli dönüşümler elde eden belediyemiz, bu yıl da festivalimizi ‘İklim Değişikliği’ teması ile yaşayacak ve yaşatacak.
Geçtiğimiz yıllardan edindiğimiz izlenimler ve gözlemler sonucunda festival alanında yeni düzenlemeler yaptık. Katılımcılarımızı, konuklarımız olarak en iyi şekilde ağırlayabilmek için gereken çalışmalarımızı titizlik ve özenle sürdürdük. Kamp alanındaki eksiklerimizi hızla gidererek festivalimize hazır hale getirdik.  


Bölgemizin sahip olduğu tarihi değerlerin ve doğal güzelliklerin fark edilmesi için festivalimiz bir fırsattır. Kızılırmak nehrinin yanı başında Kapıkaya’nın, eşsiz manzarasıyla bizleri karşılayan belde, eski uygarlıklara ev sahipliği yapmış tarihi değerleri ile ön plana çıkan Asar Kale (M.Ö. 1000), Paflagonya Kaya Mezarları (MÖ. 700) ile Kızılırmak vadisinde dikkat çeken tarihi bir alandır. 2017 yılında ulusal ve uluslararası katılımcıların bölgeye yoğun ilgisi, bizleri de heyecanlandırdı. Bafra’mız için turizmin gelişmesinde festivalimizi bir öncü olarak görmekteyiz. Bölge ekonomisinin bacasız sanayisi olmayı hedefleyen Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali’ni her yıl bir adım daha ileriye taşımak bizler için elzemdir.
Değerli Basın mensuplarımız, festivalimizin başka yerlerde yapılan festivallerden farkı, bölgemizin yüksek dağlarının yamaç paraşütüne, yürüyüş rotalarının dağcılığa ve Kızılırmak nehrinin su sporlarına elverişli olmasıdır. Bir de tarihi değerlerin içerisinde kalması başlı başına bir zenginliğimizdir. Bu mirası yaşamak ve yaşatmak belediyemiz için bölge halkına karşı bir borçtur. 
Festivalimiz betonlaşmanın her geçen gün arttığı günümüz dünyasında teknolojinin de etkisiyle doğadan uzaklaşan bireyler için bir fırsatta oluşturmuştur. Beş gün boyunca misafir ettiğimiz katılımcılar çadırlarında kalacaklardır. Su sporlarından dağcılığa ve de yamaç paraşütüne kadar birçok sportif aktivite ile karşılaşacaklar, farklı sporları tanıma ve deneme fırsatı bulabileceklerdir. “Doğayı Yaşat Sporu Yaşa” sloganı hedefimize ulaşmak için bizlere önemli mesajlar vermektedir. Kapıkaya ve Asar Mahallelerimizin sahip olduğu doğal dokuyu koruyarak gelecek kuşaklara aktaracağız. Katılımcılar farklı spor dallarını, katılan profesyonel sporcular ile birlikte hem gözlemleyecek hem de deneyebileceklerdir.
Değerli dostlar, ilk festivalimizden bugüne kadar festivallerimize maddi ve manevi katkı sunan Valiliğimize, Samsun Büyükşehir Belediyemize, Kaymakamlığımıza, iş insanlarımıza, esnaflarımıza, sanatçılarımıza, muhtarlarımıza, basınımıza, STK’larımıza, ayrıca  zamanlarını ve imkânlarını hiçbir karşılık beklemeden harcayan gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyor, güzel bir festival geçirmenizi diliyorum."

4. Uluslararası Bafra Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali (27-31 Temmuz 2022) hakkında detaylı bilgi
Ulusal ve uluslararası düzeyde profesyonel ve amatör sporcuların yanı sıra spora ilgi duyan bireylerin katılımı ile gerçekleşen 4. Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali’nin (Kapıkayafest) bu yıl dördüncüsü 27-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
2019 yılında ülkemizde ‘Sıfır Atık’ temalı ilk doğa festivalini hayata geçiren ve bu noktada oldukça önemli kazanımlar ve değerli dönüşümler elde eden Bafra Belediyesi, bu yıl da Festivali ‘İklim Değişikliği’ teması ile yaşayacak ve yaşatacak.
Kültür ve doğa sporu tutkunlarına, Samsun’un yeni turizm merkezi Bafra’da tarih ile doğanının buluştuğu bir ortamda sportif ve kültürel etkinliklere katılma fırsatı sunulacak. Çadırların kurulacağı kamp alanında 5 gün 4 gece kalma olanağı da sunan festivale www.kapikayafest.com adresinden form doldurularak kayıt yapılıyor. Festivalimize kayıt yaptırmayan katılımcılar için günü birlik ziyaretlerle spor aktivitelerinin tadını çıkarmak mümkün.
Festival, Bafra Belediyesi öncülüğünde, Samsun Valiliği’nin himayelerinde, Bafra Kaymakamlığı’nın destekleri, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları ve gönüllülerin işbirliği ile gerçekleştirilecek. 
Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Kolay Mahallesi sınırları içerisinde eşsiz manzarasıyla bizleri karşılayan Kapıkaya, doğa turizminin yeni gözdesi. İlk olarak yamaç paraşütçülerinin keşfettiği Kapıkaya, Kızılırmak’ın yanı başında doğanın ve tarihin bir araya geldiği bir yer ve katılımcılara yamaç paraşütü, dağcılık, bisiklet ve su sporlarını bir arada yaşayabilecekleri bir alan sunuyor. 
“Doğayı Yaşat Sporu Yaşa” sloganıyla sağlıklı bireylerle daha çok yaşanabilir bir dünya için sporun ve sporcunun önemini vurgulayan festival bu yıl, ‘İklim Değişikliği’ teması ile gerçekleşecektir.
Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin dört bir yanından binlerce ziyaretçiyi ağırlayan KAPIKAYAFEST,  bu yıl da ulusal ve uluslararası sporcuların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Festival, Bafra’nın kültürel ve sosyal yaşamına değer katmayı ve bölge ekonomisini canlandırmayı da hedefliyor.
Festival Ne Zaman ve Nerede?
4. Uluslararası Bafra Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali, 27-31 Temmuz tarihleri arasında Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Asar Mahallesi Kamp Alanı ve Kapıkaya Mahallesi Yamaç Paraşütü Tepesinde gerçekleştirilecek. Festivalle ilgili tüm bilgilere ve konuma www.kapikayafest.com adresinden ulaşmak mümkün. 
Festivalde neler var?
Ülkemiz başta olmak üzere İran, İsveç, İngiltere, İspanya, Almanya gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen acro pilotların gökyüzü ile buluşan kanatları ve nefes kesen gösterileri izlenebilecek, maceraseverler paraşütçülerle birlikte uçma ayrıcalığı yaşayabilecek.  Festivalin katılımcıları karada bisiklet ve doğa yürüyüşü, izcilik aktiviteleri, baraj gölünde kano, bambu sal, tekne gezileri, kano, bisiklet, atv safari, traktör safari, tırtıl safari ve bölge gezilerine katılabilecek, çarpışan su botları, wındsurf, zıplıne (kızılırmak üstü) water roller, su bisikleti, airsoft poligon (hava tabancası) ile eğlencelerini sürdürecekler.
Fotoğraf tutkunları ise belirlenen şartlara uyarak “Fotosafari Kamp ve Atölye Çalışmalarına katılarak yarışabilecek. 
Akşam ise kamp ateşini yakıp yıldızların altında doğanın sesi dinlenecek, eski ve yeni arkadaşlarla sabaha kadar sohbetler sürecek. 
Ayrıca çeşitli kültürel faaliyetler, spor branşlarının aktiviteleri ve eğlenceler birbirini izleyecek.
Kamp alanına ücretsiz ulaşım
Bafra’dan kamp alanına ulaşım hizmeti farklı saatlerde ringlerle ücretsiz olarak verilecek. Bunun dışında aracıyla gelmek isteyen katılımcılar için otopark alanları düzenlendi.  
İnsani ihtiyaçlar için alanda gerekli tedbirler alındı
Festival alanında insani ihtiyaçların karşılanması için gerekli tüm önlemler alındı. Seyyar tuvaletler, kamp ortamında sıcak su duşlarından ücretsiz faydalanılabilecek. 
Kamp kaydı kabul edilen ve alanda çadırlarını kuran katılımcılar için sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri de organizasyon tarafından ücretsiz olarak karşılanacak. 
Kayıt yaptırmayan ve günübirlik festivale katılan ziyaretçiler yiyeceklerini yanlarında getirebilir veya alanda kurulan yeme içme alanlarından ücret karşılığında faydalanabilirler.  
Bilgi için: 
0538 023 70 53   
www.kapikayafest.com

Bafrada Kapıkaya Festivali heyecanı başlıyor