Bakan Fahrettin Koca, risk altında olan illeri açıkladı

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun, Adana, Hatay, Mersin, Kastamonu Valileri, İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Başkanları ile bir araya gelerek, "Sırasıyla Adana, Hatay, Mersin ve Samsun yüksek risk altında" dedi.

Hatay'da son bir haftadaki vaka artışının yüzde 125 olması dikkat çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Adana, Hatay, Mersin, Samsun ve Kastamonu Valilerimiz, il Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla il toplantılarımızı tekrarladık. Sırasıyla Adana, Hatay, Mersin ve Samsun yüksek risk altında" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "Son haftada Adana'da vaka artışı %50, yoğun bakım doluluk oranı %79. Hatay'da artış %125, yoğun bakım doluluk oranı %86. Mersin'de artış %50, yoğun bakım doluluk oranı %74. Samsun'da artış %35, yoğun bakım doluluk oranı %81. Kastamonu'da artış %50, yoğun bakım doluluk oranı %74.

Bakan Fahrettin Koca, Risk kapımızda. Alışkanlıklarımıza teslim olmayalım. Kısıtlamaları fırsata çevirelim. Tedbirlere daha sıkı uyarak sağlık çalışanlarımıza destek olalım. Mücadele birlikte kazanılır" dedi.

Bakan Fahrettin Koca