Bakan Koca Hekimlerle Görüştü

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Covid-19 hastalarını tedavi eden hekim ve sağlık çalışanları ile video konferans yoluyla görüştü. Bakan Koca, farklı illerde tedavi gören hastaların durumu ve tedavi süreçleriyle ilgili bilgi aldı.

Koronavirüs salgınının hem dünyayı hem ülkemizi tehdit ettiğini hatırlatan Bakan Koca, bu zor dönemde en büyük yükün sağlık çalışanlarının omuzlarında olduğunu kaydetti. Sağlık Bakanı Koca," Sayısı bir milyon 100 bini bulan sağlık çalışanlarımız, en büyük gücümüz “dedi. 

‘O KADAR DURDURABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ’
Ne kadar zorlu bir mücadelenin içinde olduğunuzu biliyorum vurgusu yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca," Bir yandan hayat kurtarmak için gayret sarf ederken bir yandan da sizler risk altındasınız. Hastanelerimize 24 milyon cerrahi maske, 3 milyonun üzerinde N95 maske, 1 milyonun üzerinde koruyucu tulum ve gözlük dağıttık. Hastaların tedavisine ne kadar erken dönemde başlarsak, solunum sıkıntısı ve yoğun bakım safhasının gelişini o kadar durdurabileceğimizi düşünüyoruz. Erken dönemde bu ilaçlara başlamanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Çalışanlarımızı korumak noktasında da gayret içinde olmanız son derece önemli" diye konuştu.

‘ÜLKEMİZDE 2 BİN 148 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ’
Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü 11 Mart'tan bu yana koronavirüs salgını yüzünden ölenlerin sayısı 277'ye, vaka sayısı 15 bin 679'a yükseldiğini açıklaya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısının 27'ye, vaka sayısının ise 15 bin 679'a yükseldi. Verileri göre son 24 saatte yapılan 14 bin 396 koronavirüs testinde 2 bin 148 yeni vaka tespit edildi. Son 24 saatte ise 63 kişi yaşamını yitirdi. 11 Mart'tan bu yana ölenlerin sayısı 277 oldu. Verilere göre, koronavirüs’e karşı mücadeleyi kazananların sayısında 333 artış görüldü "dedi.  

SAMSUN VAKA SAYISINDA 10’UNCU SİRADA
Samsun'da vaka sayısının 112 olduğunu belirten Bakan Koca, “İşte Vaka sayımızı gösteren tablo. Sayılarımız artıyor ama vakalarımız içindeki ölüm oranı 1.58. Bu anlamda birçok ülkeden aşağıda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Hedefimiz burada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısını azaltmak. Bugüne kadar illerimizdeki dağılımı göstermemiştik. İtalya'da bir bölgeden bütün İtalya'ya virüsün yayılmasına sebep oldu. Biz de o hatayı işlemek istemedik. Artık bütün illerimizde bu vakanın olduğunu biliyoruz. Daha  çok vaka İstanbul'da. İstanbul'daki vaka sayısı 8 852. 60'lara yakın. 853 vaka İzmir, 752 vaka Ankara, 410 vaka ise Kocaeli, Konya 584 vaka” diye konuştu.  

TÜM HEKİMLER BAKAN KOCA’YA TEŞEKKÜR ETTİ 
Hekimler, hastanelerindeki Covid-19 hastalarıyla ilgili Bakan Koca’ya detaylı bilgi verdi. Tıbbi teçhizat ve koruyucu malzeme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirten hekimler Bakan Koca’ya teşekkür etti. Görüşmede ayrıca tedavi protokolleri, ilaç kullanımı ve yoğun bakım süreçleriyle ilgili istişarelerde bulunuldu
Haber:Köksal ÖNER