Bakan Turhan'dan Samsun Yüksek Hızlı Tren Açıklaması

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) Kırıkkale'nin ardından Samsun'a getireceklerini söyledi.

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kırıkkale’nin kısa bir süre içerisinde Yüksek Hızlı Tren (YHT) hizmetine kavuşacağını, sonrasında ise hızlı treni Samsun'a getirceklerini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yaptığı açıklamda, ''İlk etapta Ankara-Delice kara yolunu iki çarpı üç hale getireceklerini belirten Turhan, “Biz dolayısıyla tekrar Kırıkkale’ye gelecek olursak Ankara-Kırıkkale arasındaki yolumuzu iki çarpı iki olan yolu iki çarpı üç hale getiriyoruz. Ama biliyoruz ki bu da yetmeyecek. Bu yollarda daha fazla sıkıntı çile çekmeye gerek kalmadan, insanlarımızı yollarda yorulmadan, tıkanmadan yeni yapacağımız oto yollarla birlikte daha hızlı gideceği yere gidecek. Bunun devamı var. İlk etapta Ankara-Delice arasını yapacağız. Devamında Samsun’a devam edeceğiz. Bunlar bizim uzun vadeli, orta vadeli ve yakın vadeli yaptığımız planlamalar” diye konuştu.

Samsun Yüksek Hızlı Tren