Bakıma muhtaç seçmenleri Halk Sağlığı Müdürlüğü taşıdı

TAKİP ET

16 Nisan Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni içinde barındıran anayasa değişikliği referandumunda Samsun'da hasta olan, evinde bakıma muhtaç olan seçmenler Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından sandık başına götürüldü.

16 Nisan Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni içinde barındıran anayasa değişikliği referandumunda, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Koordinesinde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği  İl Sağlık Müdürlüğü 112 Başhekimliği işbirliği ile 45 araç  140 personel ile toplam 605 seçmene yardımcı oldu.

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "Bilindiği üzere 16 04.2017 tarihinde 6771  sayılı kanun çerçevesinde anayasa halk oylaması yapılmıştır Vatandaşlarımızın en temel haklarından olan biri olan oy kullanmalarının sağlanması ve halkımızın iradesinin en üst seviyede gerçekleşmesi önem arz etmektedir bu sebeple samsun halk müdürlüğü koordinesinde gerek evinde sağlık hizmeti alan gerekse hastaneye yatan sağlık yardımı almaksızın oy vermeye gidemeyecek vatandaşlarımıza destek olmayı amaçladık evde sağlık hizmeti alan hasta vatandaşların demokratik haklarından mahrum kalmamaları için bir uygulama başlattı. 16 Nisan Pazar günü, oy kullanmaya gidemeyecek hastaları özel nakil aracıyla evlerinden alarak ilgili merkezlere taşıdık. Vatandaşlar, oy kullandıktan sonra alındıkları mahallelere geri götürülerek vatandaşlık görevlerini yerine getirmeleri sağlanmıştır.
Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü  Koordinesinde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği  İl Sağlık Müdürlüğü 112 Başhekimliği işbirliği ile 45 araç  140 personel ile toplam 605 vatandaşımızı 17 ilçede özveri ile mesai arkadaşlarımız görevlerini yerine getirmiştir."

Samsun Halk Sağlığı Müdürü DrMustafa Kasapoğlu