Balkan Türkleri Başkentte Samsun'u temsil etti

TAKİP ET

Samsun Balkan Türkleri Derneği Halk Oyunları Ekibi Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda düzenlenen Mahalli Dal Halk Oyunları Şöleninde Samsun'u temsil etti.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda düzenlenen Mahalli Dal Halk Oyunları Şölenine Türkiye’nin farklı illerinden 30’a yakın Halkoyunları ekibi katıldı. Yoğun ilgiyle gerçekleştirilen şölen farklı illerden Ankara’da yaşayan vatandaşlara memleket havası yaşattı. Mahalli Dal Halk Oyunları Şölenine Samsun adına Samsun Balkan Türkleri Derneği ekibi katılarak kurtuluş meşalesinin yakıldığı Atatürk şehrini gururla temsil ettiler. Tüm ekiplerin Anıtkabiri ziyareti ile başlayan şölen programı tam bir görsel ve ritmiksel büyüleyici bir güzelliği ortaya koydu. 

Atatürk’ün torunları Atasının huzurunda

Samsun Balkan Türkleri Derneği Halk Oyunları ekibi ve yönetim kurulu ile Samsun’dan gelen izleyiciler program dahilinde Anıtkabiri ziyaret ettiler. Anıtkabir ziyaretinde duygu ve gurur bir arada yaşandı.   

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Mahalli Dal Halk Oyunları Şöleninde Samsun’u temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, “Halk oyunları ekibimiz düzenlenen şölende muhteşem bir performans sergileyerek şehrimizin ismini binlerce kişinin katıldığı organizasyonda ayakta alkışlatmayı başardı. Çok kısa bir süre içerisinde hazırlanarak, unutulmaya yüz tutmuş mübadil halk oyunları ile Samsun’u temsil eden ekibimizi tekrar tebrik ediyorum. Kültürümüzün tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için faaliyetlerimizi aralık sürdüreceğiz” dedi.