Başarılı kadın girişimci ödüllendirildi

TAKİP ET

Samsun'un Çarşamba ilçesinde kurduğu işletmede manda sütünden ürünler üreten ve "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı Proje Yarışması"nda Türkiye üçüncüsü olan Ayşe Akkuş ödüllendirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığının gerçekleştirdiği proje yarışmasına "Ayşe Hanımın Çiftliği" projesiyle katılan 3 çocuk annesi Ayşe Akkuş, Türkiye üçüncüsü oldu. 

Vali Osman Kaymak, Akkuş'u ziyaret ederek çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verdi.

Kadınların iş hayatına kazandırılmaları için çalışmalar yapıldığını, yapılamaya da devam edeceğini belirten Kaymak, kadınların hayatın her alanında bulunmasının önem taşıdığını vurguladı.

Akkuş da devletten aldığı 40 bin lira hibe ile manda sütünden çeşitli ürünler yaptığı bir işletme kurduğunu söyledi.

İşletmesini zaman içinde büyüterek hem bölge hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmayı istediğini dile getiren Akkuş, şöyle konuştu:

"Manda yetiştiriciliğini bildiğim ve konuya hakim olduğum için bu, diğer kadınlarımıza örnek olacak. İşletmemde gıda güvenliğini ön planda tutarak tereyağı, yoğurt, Çerkez peyniri, Edirne tipi peynir çeşitlerini üreterek pazarlıyorum. Ürün çeşitliliğini artırmayı planlıyorum."