Başbakan Danışmanından Başkan Genç'e Övgü

TAKİP ET

Canik Belediyesi tarafından Roman vatandaşlara yönelik projeleri inceleyen Başbakan Danışmanı Metin Özçeri, Başkan Osman Genç'e övgü dolu sözler söyledi.


Samsun'a gelen Başbakan Binali Yıldırım'ın Danışmanı Binali Yıldırım, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile birlikte Roman vatandaşların yaşadığı mahallelerde belediye tarafından hayata geçirilen projeleri ve çalışmaları gezdi. Canik Belediyesi tarafından Roman vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalar karşısında hayranlığını gizlemeyen Özçeri, Başkan Osman Genç'i tebrik ederek, özellikle Yavuzselim Mahallesi'nde yapılan Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür, Eğitim ve Yaşam Merkezi'nin Türkiye'de örneği olmadığını söyledi.

'TÜRKİYE'DE BÖYLE ESER YOK'
İçerisinde çok amaçlı salon, müzik okulu, sıbyan mektebi, aile sınıfları ve etüt odaları bulunain ve inşası son aşamaya gelen merkezi gezen Başbakan Danışmanı Metin Özçeri, "Öncelikle başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ben Türkiye'deki bütün Roman mahallelerini gezdim, böyle bir eser görmedim. Bu anlamda Roman vatandaşlarımıza yönelik çok amaçlı sosyal ve kültür merkezi yapılması çok anlamlıdır. Gerçekten takdire şayan bir eser. Türkiye'de Romanlara yönelik örnek bir kültür merkezi. Bunlar kelimelerle ifade edilmez. Allah başkanımızın nice hizmetlerini daim etsin" dedi.

'FİZİKİ VE SOSYAL DÖNÜŞÜM'
Mahallelerde sadece fiziki olarak değil, sosyal ve kültürel dönüşüm de amaçladıklarını ifade eden Başkan Osman Genç, "Yavuzselim, 200 Evler ve Hacıismail Mahallesi'nde çok yönlü bir dönüşüme imza attık. Bu mahallelerimizde fiziki anlamda Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesini uyguladık ve yorgun, eski binaları yeniledik. Sokaklarımızı parke taşla döşedik ve kaldırımlarımızı yaptık. Elektrik, doğalgaz ve kanalizasyon altyapı çalışmaları tamamlandı. Ayrıca Roman vatandaşlarımıza yönelik eğitim, kültür ve sosyal etkinlikler ve programlar yapıyoruz. İlçemizde Roman Çalıştayını gerçekleştirdik. Şimdi de inşallah Yavuzselim mahallemize hareketlilik kazandıracak, gelişimine katkıda bulunacak çok güzel bir merkez kazandırıyoruz" diye konuştu.

'YAVUZSELİM'E YAKIŞACAK'
Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür, Eğitim ve Yaşam Merkezi'nin çok yönlü olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Kültür merkezimiz içerisinde yer alacak kurs merkezlerimizde kadınlarımız hem meslek sahibi olacak, hem de öğrendiği bilgileri paraya çevirip aile bütçesine katkıda bulunabilecek. Yine çocuklarımız Sıbyan Okulunda milli ve manevi değerlerimizle yetişecek. Gençlerimiz kurs merkezlerinde geleceğe hazırlanacak. Çok amaçlı salonumuz bu bölgemizde önemli bir eksikliği giderecek. Bu merkezimizin Yavuzselim Mahallemize çok yakışacağını düşünüyoruz. İnşallah en kısa zamanda açarak hizmete sunacağız" şeklinde konuştu.

Başbakan Danışmanı Metin Özçeri, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür, Eğitim ve Yaşam Merkezi'ni ziyaretinin ardından Canik Belediyesi tarafından Yavuzselim, 200 Evler ve Hacıismail mahallelerinde yapılan diğer çalışmaları yerinde inceledi.