Başbakan Yıldırım'dan Valilere talimat; Şikayeti olanları dinleyin

TAKİP ET

FETÖ'nün kapalı bir örgüt olduğunun altını çizen Başbakan Yıldırım, "Örgütle mücadelede yanlış varsa düzeltilecek" dedi. Mağduriyeti olanların dinlenmesi için 81 ilde 'kriz merkezi' oluşturulacağını belirten Başbakan, valilere "Şikayeti olanları dinleyin" talimatı verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Samsun Valisi İbrahim Şahin'in de katıldığı Valiler Toplantısı'nda konuşma yaptı. Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Sizler Ankara'nın bölgelerdeki temsilcilerisiniz. Sürekli Ankara ile iletişim halinde olmalısınız. Sorunlara çözüm üretmek için faydalı olur.

"Hata yapın ama hainlik yapmayın"
Masa başında olanlar, hesap-kitap yaparlar ama sahadaki uygulama hiçbir zaman plan ve proje ile aynı olmaz. Onun için de, memur uygulama yaparken korkar, çekingen davranır. Acaba, bunu böyle talimat yapmışlar ama bunu uygulasam iş bölünür, uygulamasam niye uygulamadın diye sual soracaklar. Ben ne yapacağım. Arkadaşlar, memleketin işini yaparken, şekil-usul hatası yapabilirsiniz. Hiç endişe etmeyin. Ama kendi menfaatiniz için iş yaparken sonuna kadar korkun. Sahadaki hiçbir iş, şekil ve usul hatası olmadan yapılmaz. Uygulamanın içinden gelen bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Mesele milletin menfaati ise, hata yapın ama hainlik yapmayın.
Törenlere giderken seçici olun. Bir etkinliğe gittin mi sistem duruyor. Herkes takılıyor peşinize, devlet paydos ediyor. Gidin ama amirlerini, daire müdürlerine gelmeyin deyin. Herkes işini yapmaya devam etsin, dükkan açık olsun.

İki önemli konu
15 Temmuz'da ciddi bir olay yaşadık. Bir hain darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Hamd olsun, milletimizin cesaret, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve hükümetimizin millet iradesi ve demokrasiye olan sadakati ile, Yüce Meclis'imizin aynı şekilde koyduğu kararlılıkla, bu belayı def ettik. Şimdi onun hasarlarının ölçümü ve tamiri ile meşgulüz. Bu yetmezmiş gibi, yıllardır ülkemizin başını ağrıtan terör belası da yine iş başında. İki tane önemli konumuz var, FETÖ ve bölücü terör örgütü. Türkiye'nin kaderi bunlarla yaşamak değil.
Terörün tek gündem olmasına izin vermeyin. Buna devam edersek, bir anlamda terör örgütlerinin amacına hizmet etmiş oluruz. Milletin morale, güzel şeyler duymaya ihtiyacı var. Bunu milletimizden asla esirgemeyin.
Toplumda vicdanları rahatsız edecek bir olay yaşanmaması için kılı kırk yaracaksınız.
FETÖ'den açığa alınan çok sayıda kamu görevlisi var. Zaman zaman titiz davranılmadığı şikayetleri geliyor. İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Ölçümüz 17-25 Aralık sonrasıdır. O günden sonra bu örgütle iş yapanlar varsa bunların masum görülmesi asla düşünülemez.
Şüphesiz yanlış hesap varsa, bu işler tamamlandıktan sonra dönülüp bakılacak ve yanlış varsa düzeltilecek. Bu işin yüzde 100 doğru olmayacağını baştan kabul ettik. Çünkü örgüt kapalı bir örgüt.

Kriz merkezi oluşturulacak
Başbakanlık Müsteşarlığı başta olmak üzere bütün illerde bir nevi 'kriz merkezi' oluşturacağız. Yani bu konularda 'kendisine haksızlık yapıldığı kanaati' olan, bu şekilde size dönüş yapan veya sizin tespitleriniz varsa bunları oluşturacağınız birim vasıtasıyla toplayın. Şüphesiz yanlış hesap Bağdat'tan döner. Yanlış yapıldıysa, adalete ve hukuka uymayan bir iş varsa bu operasyonlar tamamlandıktan sonra dönülüp bakılacak ve yapılmış yanlışlar varsa düzeltilecek.
Sınırlarımızı güvene alacağız. Hudut kapısı dışındaki her geçiş düşman geçişidir. Anında karşılık verilecek. Çukurca'da 25 yıldır girilmeyen yere girildi.

Kaynak: Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım