Başkan Akgül: Cezaevi 18 Ayda Tamamlanacak

TAKİP ET

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül yapımı devam eden Cezaevi inşaatında incelemelerde bulundu. Akgül inşaatın 18 ayda tamamlanacağını söyledi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan 1950-1970'li yıllarda inşa edilmiş olan A Tipi İnfaz Kurumu ihtiyaca cevap vermediği ve fiziki şartları uygun omadığı için kapatılacak. Yerine Salıpazarı-Çarşamba Karayolu üzerinde bulunan Demiraslan ve Alibeyli mahalleleri sınırları içerisinde yer alan alana S Tipi Ceza İnfaz Kurumu yapılıyor, inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

İnşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, S Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun yapımının devam ettiğini söyleyerek, "Çarşamba ilçemizde bulunan ceza infaz kurumu, Salıpazarı-Çarşamba karayolu üzerine  yapılacak olan S Tipi Ceza İnfaz Kurumu ile birlikte kapatılacak. Yeni yapılan ceza infaz kurumunda kadın, erkek, açık ve kapalı ceza infaz kurumları bulunacak. Burada yaklaşık  bin hükümlü ve tutuklu bulunacak. Hava muhalefeti olmadığı takdirde Cezaevi inşaatı 18 ayda tamamlanacak.”dedi.

Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Osman Aksoy’da, cezaevi inşaatının betonarme kısmının yüzde 20’si, toplamda ise yüzde 12’sinin tamamlandığını söyledi.