Başkan Aydın, Esnaf Cansuyu bekliyor

TAKİP ET

Samsun Madeni Eşya ve Sanatkârlar Odası başkanı Eyüp Aydın, dövizdeki dalgalanmalar, yüksek faiz ve artan maliyetler nedeniyle zor durumda olan esnaf ve sanatkârın uzun vadeli sıfır faizli cansuyu beklediğini söyledi.

Samsun Madeni Eşya ve Sanatkârlar Odası başkanı Eyüp Aydın 2008, 2016 ve 2017 yıllarında esnafa nefes alması için öz el cansuyu kredisi verildiğini belirterek bu kez sadece esnaf ve sanatkâra özel cansuyu kredisi verilmesi gerektiğini söyledi. 
Başkan Eyüp Aydın, “ Esnaf ve sanatkârımız ayakta kalmalı. Bir ülkenin temel direği esnafı ve sanatkârıdır. Biz erkek esnafımız için 50 bin kadın esnafımız için de 60 bin liralık sıfır faizli uzun vadeli cansuyu kredisi verilmesini bekliyoruz. Ekonomik dalgalanmalardan en çok esnafımız ve sanatkarımız etkileniyor. Esnafımız dükkan kirası elektrik. Su ve doğalgaz faturası, SGK primleri, vergiler ve personel giderleri altında esnafımız eziliyor. Ayrıca gelişen teknolojiye ayak uydurup modern üretim yapmak için de teknolojik destek alması gerekir. Bizim devletimizden beklentimiz esnafa nefes aldıracak cansuyu kredisidir” dedi.

Eyüp Aydın